Sala de nuntă. Cum alegi locul potrivit pentru nunta ta?

Sala de nuntă. Cum alegi locul potrivit pentru nunta ta?

Știai că, atunci când începi să îți planificai nunta, primul pas nu este întotdeauna să alegi data marii zile?

Dacă unii îndrăgostiți doresc să își unească destinele la o dată simbolică pentru ei, cum ar fi aniversarea întâlnirii lor, de exemplu, alții preferă să se adapteze la calendarul furnizorilor.

Și dacă există un element esențial de luat în considerare în acest maraton de pregătiri, acesta este locul de desfășurare a recepției! Un restaurant nuntă trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a corespunde nevoilor și dorințelor tale.

Începe cu lista de invitați

Alegerea unei locații nuntă depinde de numărul de invitați. Nu vei avea nevoie de același spațiu dacă organizezi o nuntă mică sau dacă te aștepți la mai mult de o sută de persoane.

Prin urmare, locul în care se desfășoară festivitățile trebuie să fie adaptat la numărul de invitați. În primul rând din motive de siguranță, dar și de confort! Prea mulți oameni într-un spațiu mic ar fi prea aglomerat. În schimb, cu puține persoane într-o încăpere mare, invitații tăi s-ar putea simți puțin pierduți.

Gândește-te și la nevoile diferiților furnizori. Echipamentul DJ-ului are nevoie de spațiu, la fel ca și bufetul furnizorului de mâncare sau diferitele activități de divertisment. Acest lucru este valabil și în cazul în care ai nevoie de un restaurant botez.

Un loc de recepție în armonie cu tema nunții tale

Visezi la o nuntă de basm? Preferi spiritul de natură al unei nunți la țară? Îți dorești o sărbătoare originală și ușor ieșită din comun? Nunta ta trebuie să fie exact ca tine.

Dacă o nuntă de prințesă nu poate avea loc decât într-un conac sau într-o reședință maiestuoasă, o nuntă boemă își va găsi locul într-un cadru natural unic. Depinde de tine să găsești bijuteria rară care îți va găzdui festivitățile.

Gândește-te și la modul în care se va desfășura ziua cea mare. Vrei ca totul să se desfășoare în aer liber? Ai nevoie de un spațiu interior în caz de vreme nefavorabilă sau pentru masă? Depinde de tine să decizi cum trebuie să se desfășoare ziua cea mare.

Determină bugetul

Între o nuntă de lux organizată într-un castel și o nuntă mai prietenoasă, celebrată într-o sală clasică sau un restaurant, bugetul alocat pentru locul de recepție este în mod natural diferit.

Bineînțeles, sala de recepție a unui conac este deja mobilată, decorată și pusă în valoare de un decor care pune în valoare încăperea. Bugetul dedicat decorării nunții este, prin urmare, minim.

Pe de altă parte, bugetul pentru decorare este ceva mai important pentru o sală de recepție mai sobră. Corturi, decorațiuni, ghirlande de lumini… Posibilitățile de personalizare a spațiului în funcție de gusturile tale sunt mai numeroase, iar prețul închirierii sălii compensează costurile de decorare.

Anticipează rezervarea

 

Te-ai îndrăgostit de un restaurant anume? Cu siguranță nu ești singurul! Multe cupluri sunt atrase de un loc de recepție frumos. Cererea este, prin urmare, mare și rezervările se fac din ce în ce mai multe.

Dacă dorești să rezervi o anumită dată, probabil că va trebui să ai răbdare. Înainte de criza din domeniul sănătății, pregătirile pentru nuntă durau aproximativ un an. Dar, de atunci, multe nunți au fost amânate, iar unele locații sunt literalmente ocupate. Nu mai este rar să trebuiască să aștepți uneori 2 ani înainte de a rezerva sala visurilor tale.

Odată stabilită data, pregătirile pot începe oficial!

Gândește-te la confortul invitaților tăi

Pentru a fi alături de voi în această zi unică, unii dintre cei dragi ar putea fi nevoiți să parcurgă mulți kilometri.

Interesează-te dacă există hoteluri, pensiuni sau locuri de cazare pentru grupuri în zona din jurul sălii de recepție. Oaspeții tăi vor aprecia să aibă un pat în apropiere după petrecere.

Unele locații oferă chiar și cazare proprie! O singură scară de urcat, un singur coridor de traversat și toată lumea poate dormi în siguranță, departe de pericolele drumului în miez de noapte.

A doua zi, veți fi fericiți să fiți din nou înconjurați de cei dragi.