Un cabinet dermatologic de nota 10

Un cabinet dermatologic de nota 10

Cabinetele dermatologice sunt rare. In anumite orase ele lipsesc, iar oamenii care au probleme sunt nevoiti sa se deplaseze in spitalele mari, situate la peste 50 de kilometri distanta sau sa se interneze.

La cabinetele de stat, dotarile lasa de dorit, de aceea persoanele care au afectiuni ale pielii isi pot face o programare la un cabinet dermatologic de nota 10, cel al policlinicii Baba Novac.

Anumiti oameni sunt grijulii cu sanatatea lor ducandu-se la dermatolog la prima roseala aparuta pe piele, la cea mai mica umflatura si la primul neg care li se pare ciudat. Orice iritatie aparuta pe piele poate produce usturimi, mancarimi, sangerari sau ulceratii, cauzele acestor simptome fiind diferite.

Despre bolile venerice cu transmitere sexuala care se manifesta prin afectiuni grave ale pielii se vorbeste mai putin din pudoare. Cu toate acestea este indicat ca persoanele care stiu in ce imprejurari le-a aparut anumite bube pe tot corpul sa mearga la medicul dermatolog fara intarziere pentru ca discutiile dintre acesta si pacient raman confidentiale.

Dincolo de sexul neprotejat care se razbuna si pe piele, cel mai mare organ din corp are multi dusmani vazuti si nevazuti care exercita presiuni asupra lui,  iar multi dintre acestia nu doresc altceva decat sa patrunda in organism.

O capusa care nu a fost extrasa bine din piele sau alti paraziti care ciupesc si introduc in sange sau in piele microbi cauzeaza iritatii pe piele. Locul expus la soare ore intregi, la orele in care radiatiile sunt nocive se inroseste la inceput, apoi se umfla si se umple de basici, iar mai tarziu basicile respective se umplu cu lichid. Cine a facut insolatie cel putin o data in viata stie cat de dureros este un spate inrosit ca un rac pus la fiert si greseste ca nu se prezinta la dermatologul  care ar putea prescrie un tratament menit sa diminueze durerea si sa evite complicatiile. De spatele transformat in rana vie se lipesc toate: hainele, cearsaful, iar cand aceste materiale sunt indepartate, oricat ar fi de fine, sunt pline de sange sau de lichid.

Oamenii nu sunt atenti cu pielea lor, ignora atentionarile specialistilor si ies la muncile agricole dupa ora 11, cand soarele arde totul in jur. Exista creme de protectie, dar nici ele nu sunt utilizate.

Pe piele apar si alunitele. In trecut, doua-trei actrite mari ale lumii, adevarate simboluri ale frumusetii, isi faceau alunite in obraz sau deasupra buzelor. Acum alunitele sunt periculoase si aparitia uneie reprezinta o motivatie puternica de a face o programare la dermatolog.

In cabinetul de la policlinica prezentata mai sus exista si aparatura moderna necesara testarii, dar se pot face si interventii cu laser pentru operarea cancerului de piele. Medicul specialist este capabil sa realizeze si interventii estetice, toate fiind afisate pe site.

Doctorul Badea Constantin are pregatirea necesara pentru a face:

-consultatii atente pentru a depista problema care a generat iritatia aparuta pe piele sau natura unei pete, a unui neg;

-excizie chist sebaceu, excizie leziune si formatiune canceroasa;

-drenaj furuncul;

-chiuretaje tumori benigne;

-examen lampa WOOD;

-dermatoscopie;

-pansament;

-electrocauterizate negi, keratoze, papiloame si veruci;

-tratamente unghii incarnate;

-tratament injectabil alopecie aerata

-interpretarea analizelor.

E foarte bine pentru persoanele care nu vor sau nu pot sta internate ca pot fi operate la aceasta clinica fara sa fie obiligate sa se interneze in spital!

De pilda, in pandemie, oamenii evitau internarile si apelau la ele numai in cazuri extreme. Din aceasta perioada omenirea  a ramas cu o retinere fata de spitalizare.

Retinerea de a merge la spital are si alte cauze. Multe spitale sunt pline de microbi, in ele pacientii nu au conditii si este multa mizerie. Recent, la stiri s-au prezentat imagini din Spitalul de Dermatologie din orasul X care i-au facut pe toti cei care aveau probleme cu pielea sa amane cat au putut internarea. De pe pereti pica tencuiala, iar la baie toate instalatiile sanitare erau ruginite. Bolnavilor le era teama sa se atinga de ceva. La policlinica Baba Novac curatenia este la ea acasa si oamenii sunt ajutati pe loc sa scape de problema cu care se confrunta, apoi sunt liberi sa se intoarca acasa si revin la controale.

In spital intervin amanari in efectuarea operatiei si acestea au un efect negativ asupra spiritului pacientului. Uneori i se spune ca va fi operat in ziua Y, dar intervine ceva si mai este lasat vreo cateva ore.

La policlinica Baba Novac se respecta programarile la secunda, de aceea lumea este pe deplin multumita. La policlinica privata omul stie din start cat are de platit pentru anumite servicii, fiind sigur ca nu se mai adauga sub nicio forma alte cheltuieli.

Lista preturilor poate fi analizata atent pe site. O persoana care are nevoie de  o consultatie prealabila, de discutarea analizelor si de electrocauterizare papiloame stie de la inceput de cati bani are nevoie pentru ca isi poate calcula totul corect.

Policlinica Baba Novac are si cabinete de cardiologie, cardiologie pediatrica, diabet si boli metabolice, endocrinologie si reumatologie si recuperare. Aici vin pacienti tineri, pacienti in varsta si sunt adusi si copii pentru ca fiecare categorie de varsta isi gaseste alinarea suferintelor si exista posiblitatea ca boala sa fie tinuta sub control sau sa se produca vindecarea.

Cand vindecarea nu poate fi garantata, bolnavul este multumit sa stie ca boala nu avanseaza si ca viata sa va fi lunga, daca isi face controale periodice si respecta tot ceea ce spun medicii.

Oamenii nu trebuie sa mai intarzie cand organismul le da semnale ca se impune o vizita la medic!