Lumea reconfortanta a trabucurilor premium poate parea uneori blocata de optiuni nesfarsite, mesaje confuze si opinii pretinse drept fapte. Poate fi un hobby complicat, confuz, chiar si pentru un fumato mai vechi. Pentru a te ajuta la navigarea prin labirint, am adunat o lista de fapte si informatii care urmaresc sa ofere perspectiva fiecarui nivel de pasionat de trabucuri, indiferent daca este incepator sau veteran.
Cuvintele populare precum „natural” si „artizanal” sunt suprautilizate si abuzate in limbajul de astazi, dar trabucurile premium, facute manual, si-au castigat cu adevarat dreptul de a etala aceste acreditari. Sunt facute dintr-un singur lucru si dintr-un singur lucru – tutun. Tutun pur, nealterat. Nicio frunza nu este tratata chimic sau modificata artificial pentru gust. Totul, de la aroma la culoare, este obtinut prin mijloace naturale – si asta face parte din frumusetea inerenta a trabucului.
De fapt, putine produse consumabile sunt atat de naturale. Aromele perceptibile, fie ele dulci sau picante, apar in mod natural. Diferitele nuante atragatoare de maro sunt obtinute printr-un proces organic fara coloranti sau acceleranti de coacere. Nu exista conservanti care sa mareasca termenul de valabilitate si nici indulcitori, artificiali sau naturali. Astfel de aditivi si substante chimice sunt domeniul tigarilor si al trabucurilor fabricate la masina, care sunt produse in masa in miliarde.
Pe partea de artizanat, rularea trabucului perfect realizat manual este o abilitate artizanala si una care dureaza multi ani pentru a o stapani pe deplin. Amestecarea tutunului este un fel de arta, cat si stiinta si, pentru ca tutunul este supus capriciilor naturii, blenderul trebuie sa poata lucra eficient cu un ingredient care se poate schimba de la an la an din cauza variatiilor culturii. Magazinul trabuc-store.ro ofera o multime de sortimente de trabucuri si produse din tutun de cea mai inalta calitate!
La fel ca vinul, unele produse vintage sunt mai bune decat altele, dar producatorii de trabucuri vor face tot ce le sta in putere pentru a se asigura ca produsul lor este consistent, chiar daca calitatea recoltei depinde foarte mult de vreme. Consecventa, totusi, nu este acelasi lucru cu clonarea si vor exista intotdeauna variatii minuscule de la trabuc la trabuc. Ca si in cazul oricarui produs realizat manual, nici doua trabucuri premium nu vor fi exact la fel. Cele mai bune si sincere trabucuri sunt expresii naturale atat ale producatorului de trabucuri, cat si ale solului din care a fost cultivat tutunul.
Se spune adesea ca 200 de perechi de maini iti ating trabucul inainte de a ajunge la humidor. Unii sustin ca numarul este chiar mai mare. Este suficient sa spunem ca de fiecare data cand aprinzi un trabuc, multi, multi oameni cu multe abilitati diferite au contribuit cu totii pentru a-ti aduce cel mai bun produs realizat manual. Cei care nu doresc un trabuc traditional pot opta pentru OOPS! 1800 PUFURI FARA NICOTINA, un produs indragit atat de femei, cat si de barbati!
Tutunul de trabucuri incepe ca o samanta minuscula, cel mai adesea plantata intr-o tava si cultivata intr-o sera. Odata ce rasadurile au cativa centimetri inaltime, sunt transplantate pe campuri unde pot inflori. La inaltimea si maturitatea maxima, frunzele sunt indepartate manual, recoltate si atarnate intr-un hambar de intarire pentru a se usuca si a deveni maroniu. Sunt cateva zeci de maini care lucreaza inainte ca tutunul sa paraseasca ferma.