3 pasi pentru a alege o oglinda

3 pasi pentru a alege o oglinda

Amenajarea unei bai necesita la fel de multa atentie precum in cazul oricarei alte incaperi din casa ta. Modul in care o decorezi, alegi obiectele sanitare, culorile, accesoriile, toate contribuie la nivelul de confort pe care il vei crea pentru tine si familia ta. Pentru a realiza o amenajare atractiva si care sa ofere toate conditiile necesare trebuie sa tii cont de marimea spatiului disponibil, de bugetul alocat pentru fiecare obiect achizitionat.

Baia trebuie sa ofere senzatia de spatiu si sa contina toate elementele necesare pentru a putea sa te simti cat mai bine de fiecare data cand o folosesti. Un elemente important care nu trebuie sa lipseasca din nici o baie este oglinda. Este primul obiect utilizat atunci cand intram in baie, fiind deosebit de importanta pentru igiena faciala.

Indiferent daca se pregatesc copii de scoala, te aranjezi pentru servici sau doresti sa te rasfeti cu o rutina de ingrijire ca la spa, oglinda te va ajuta sa faci toate acestea cat mai eficient. Alegerea unei oglinzi potrivite nu este o misiune atat de usoara pe cat ai crede deoarece trebuie sa fie in concordanta cu toate elementele utilizate pentru amenajarea baii si nu trebuie sa ocupe mai mult spatiu decat este necesar. Pentru a alege o oglinda potrivita sunt trei pasi esentiali de urmat:

Amenajarea baii

Este important sa tii cont de modul in care ai amenajat spatiul dar si de preferintele personale. Daca esti adeptul ordinii si doresti sa creezi un design clasic atunci alege o oglinda baie cu rama de culoare alba, simpla, pentru a mentine simetria din incapere.

Daca, pe de alta parte iti doresti ca baia ta sa aiba o pata de culoare si sa iasa in evidenta prin elemente pline de personalitate proprie, atunci alege o oglinda baie cu rama colorata. Impactul vizual va fi unul de efect si atractiv.

Marimea baii

Trebuie sa tii cont si de marimea baii pentru a evita supraaglomerarea si dezordinea. Din fericire producatorii de oglinzi iti pun la dispozitie modele care sa fie pe masura necesitatilor tale. Daca spatiul din baie este unul generos atunci vei putea sa folosesti orice tip de oglinda baie. Insa, daca spatiul nu iti permite atunci o solutie potrivita este sa optezi pentru un dulapior de baie cu oglinda care te va ajuta sa economisesti spatiu dar si sa creezi un efect de mascare al dulapului.

Pentru o baie de dimensiuni mici, foloseste o oglinda baie cu led sau spoturi care vor pune in evidenta acest obiect si vor oferi solutia potrivita pentru a spori claritatea si reflexia.

Bugetul alocat pentru o oglinda baie

Un factor decident il reprezinta bugetul pe care l-ai alocat pentru achizitionarea unei oglinzi. Inca de la bun inceput trebuie sa stabilesti cat doresti sa investesti in acest obiect atat de util pentru orice baie. Tine cont de resursele pe care le ai dar si de modul in care ai amenajat baia si de marimea baii.

Pe piata vei putea gasi modele de oglinzi pentru toate gusturile si buzunarele iar daca te vei ghida dupa aceste trei aspecte vei putea sa gasesti una care sa iti completeze baia.