3 semne care indica nevoia firmei tale de a apela la servicii de consultanta resurse umane

3 semne care indica nevoia firmei tale de a apela la servicii de consultanta resurse umane

Ai o afacere si ai ajuns intr-un punct in care incepi sa realizezi ca investesti foarte mult timp pentru a gasi clienti, colaboratori sau angajati pe care sa te poti baza desi ofertele tale sunt atractive si chiar ai investit sume considerabile pentru a-i atrage de partea ta. Este posibil totusi, sa fi omis componenta umana. Ai avut senzatia ca ai adunat in jurul tau oameni competenti si profesionisti care nu isi abandoneaza atributiile dar la final tot ce ai putut face a fost sa concluzionezi ca productivitatea muncii lor lasa de dorit sau te-au abandonat atunci cand te asteptai cel mai putin.

Daca te confrunti cu una dintre problemele enumerate mai jos, atunci ai nevoie de servicii resurse umane si sa fii indrumat catre solutiile potrivite pentru a inceta sa te mai invarti in acelasi cerc vicios.

Exista probleme de comunicare cu angajatii

Fiecarui angajat ai mentionat clar ca doresti sa iti spuna nemultumirile lor pentru a le putea rezolva din timp si sa gasiti solutii constructive. Desi fiecare angajat stie acest lucru nimeni nu a venit vreodata sa iti vorbeasca deschis despre situatiile cu care se confrunta. Insa, ii vezi tot timpul organizati in grupulete si susotesc pe la colturi, lucru care indica in mod clar faptul ca exista nemultumiri si nu doresc sa ti le comunice. Ai incercat multe lucruri pentru a-i face sa vorbeasca insa nimic nu pare sa dea rezultate.

Cea mai buna solutie este sa apelezi cu incredere la serviciile unei firme de consultanta resurse umane care poate sa iti elaboreze o serie de strategii care sa restabileasca puntea de comunicare intre angajat si angajator.

Apar cu usurinta conflicte intre angajati

Apar conflicte destul de mici si par nesemnificative pe moment deoarece intotdeauna se linistesc lucrurile dar in urma, ramane mereu o stare de stres, agitatie si incapacitate de concentrare. Nu ai cum sa controlezi toate situatiile de acest tip care apar si poate ca ai lasat senzatia ca nu iti pasa de angajatii tai insa, in realitate nu mai stii ce ar trebui sa faci pentru a aplana conflictele intre angajati si sa le faci sa inceteze. Cu cat se adancesc conflictele mai mult, cu atat va fi mai rau deoarece lipsa de concentrare si lipsa capacitatii de a lucra la randament maxim in prezenta celuilalt, este un aspect care trebuie tratat cu seriozitate. Daca angajatii tai nu pot lucra unul cu celalalt atunci exista oricand riscul ca unul dintre ei sa isi dea demisia.

Doi angajati buni si-au dat demisia

Oamenii foarte bine pregatiti, cu experienta, sunt vitali pentru o companie si daca au plecat doi dintre cei mai buni atunci este o pierdere imensa. Acesta este un motiv suficient de bun care sa te determine sa colaborezi cu o firma de consultanta resurse umane care sa gestioneze situatiile de acest tip, sa realizeze evaluari si sa se ocupe de motivarea angajatilor.

Timpul este cea mai pretioasa resursa pe care o ai si nu o poti consuma doar pe a fi arbitru intre angajati. O firma de consultanta resurse umane poate sa se ocupe de toate aspectele care tin de acest sector si sa iti ofere rezultate bune.