Alege cele mai bune produse Regal Fermierul pentru solarul tau

Alege cele mai bune produse Regal Fermierul pentru solarul tau

Printre numeroasele elemente ce trebuie utilizate in agricultura, in sectorul de fructe si in special, legume, se numara folia de mulcire, folia anti inghet sau folia termica, fiecare oferind culturilor numeroase avantaje dar mai ales, posibilitatea de a le creste in conditii normale de temperatura si umiditate, si in sezonul rece, cand acest lucru nu ar fi posibil afara, doar in aer liber, dar si in solarii.

Solariile sunt spatii inchise sau in unele cazuri semi-inchise care sunt proiectate pentru a permite luminii naturale sa intre dar in acelasi timp, pentru a mentine o temperatura calda si umiditate ridicata in interior. Acestea sunt ideale pentru cultivarea plantelor, deoarece ofera conditii de crestere similare cu cele din mediu tropical sau subtropical. Solariile pot fi construite din diferite materiale, cum ar fi sticla, policarbonat sau materiale plastice.

Se pot enumera mai multe avantaje ale utilizarii solariilor, unul dintre acestea fiind ca solariile pot extinde sezonul de crestere al plantelor. Ele permit cultivarea unor plante care ar fi dificil de cultivat in exterior in anumite regiuni datorita conditiilor climatice extreme. De asemenea, solariile pot oferi protectie impotriva daunatorilor si a conditiilor meteorologice nefavorabile.

Foarte utila de va dovedi a fi asadar, folia anti-inghet pentru solarii. Aceasta  este o solutie eficienta pentru a mentine temperatura si umiditatea optima in interiorul acestor spatii in timpul iernii chiar si mai mult.

Folia anti-inghet pentru solarii poate fi realizata din material plastic sau de alta natura, care poate fi aplicata pe geamurile solariului pentru a impiedica formarea ghetii sau a aburilor in interior. Aceasta poate fi utila in zonele cu ierni geroase, cand temperaturile scad sub punctul de inghet si apa se poate transforma in gheata pe geamuri.

Exista mai multe tipuri de folie anti-inghet pentru solarii, fiecare avand avantajele si dezavantajele sale. Folia din material plastic poate fi usor aplicata si poate fi taiata pentru a se potrivi dimensiunilor geamului. Dezavantajul acestei folii este ca poate deveni casanta si poate distorsiona imaginea prin geam. Folia din metal, pe de alta parte, ofera o protectie mai buna impotriva inghetului si poate dura mai mult timp, dar poate fi mai dificil de aplicat si poate bloca o parte din lumina naturala.

Pentru a aplica folia anti-inghet pentru solarii, este necesar sa se curate geamurile bine si sa se usuce complet. Apoi, folia poate fi taiata pentru a se potrivi dimensiunilor geamului si poate fi aplicata pe geam cu ajutorul unui adeziv special. Este important sa se elimine orice bule de aer sau pliuri pentru a asigura o aderenta buna.

Folia anti-inghet pentru solarii poate ajuta la mentinerea temperaturii si umiditatii optime in interiorul solariului pentru a permite plantelor sa se dezvolte in mod natural. De asemenea, poate ajuta la prevenirea inghetului podelei solariului, care poate fi periculos pentru plante si poate afecta structura solariului in timp.

Pe langa folia anti-inghet, exista si alte masuri pe care le puteti lua pentru a mentine temperatura si umiditatea optime in solariu in timpul iernii. Una dintre acestea este utilizarea unui sistem de incalzire, cum ar fi un calorifer sau un sistem radiant de incalzire. Acest lucru poate ajuta la mentinerea temperaturii in interiorul solariului la un nivel constant, fara a permite ca temperatura sa scada prea mult in timpul noptii sau in zilele cu temperaturi scazute.

De asemenea, puteti folosi un umidificator pentru a mentine umiditatea optima in solariu. Plantele au nevoie de o umiditate ridicata pentru a se dezvolta in mod adecvat, iar umidificatorul poate ajuta la mentinerea acestui nivel de umiditate in interiorul solariului.

Alternativ, exista si folii anti-inghet pentru afara, ce se pot aplica direct peste culturi, prevenind nu atat inghetul acestora cat intrarea in acea stare de repaus al dezvoltarii, al cresterii si palirea lor. In magazinul Regal Fermierul gasim diverse modele de folie anti-inghet, de anuimte dimensiuni, grosimi sau numar de straturi. Alegand o folie tip agril Regalfermierul potrivita ca grosime, putem obtine fara indoiala temperaturile si conditiile optime pentru culturile din solar dar si din camp.

Pe langa folia anti-inghet, exista si alte masuri pe care le puteti lua pentru a imbunatati izolarea termica a solariului si pentru a preveni pierderile de caldura in timpul iernii. Una dintre acestea este utilizarea perdelelor sau a draperiilor pentru a acoperi geamurile solariului in timpul noptii sau in zilele cu temperaturi scazute. Acest lucru poate ajuta la mentinerea caldurii in interiorul solariului si poate preveni pierderile de caldura prin geamuri.

Un alt sfat foarte bun si pe care multi fermieri ce au solarii il recomanda este acela ca puteti adauga izolatie in peretii si in tavanul solariului pentru a imbunatati izolarea termica. Izolatia poate ajuta la mentinerea caldurii in interiorul solariului si poate preveni pierderile de caldura prin pereti si tavan.

In plus, puteti utiliza un ventilator sau un dezumidificator pentru a indeparta umiditatea excesiva din solariu. Umiditatea excesiva poate cauza inghetarea geamurilor si poate afecta plantele, asa ca este important sa mentineti un nivel adecvat de umiditate in solariu.

In cele din urma, ar trebui sa verificati intotdeauna starea geamurilor si a etanseitatii solariului inainte de a incepe sezonul de iarna pentru a va asigura ca toate fisurile si gaurile sunt reparate si etansate pentru a preveni pierderile de caldura si pentru a mentine temperatura si umiditatea optime in solariu.

Pentru a concluziona, alegand produse de calitate dar si aplicandu-le in mod corespunzator, obtinem chiar si in zilele racoroase culturi mult mai calitative, bogate si sanatoase.