Avantaje ale utilizarii unor proiectoare LED pentru iluminarea spatiului exterior

Avantaje ale utilizarii unor proiectoare LED pentru iluminarea spatiului exterior

Daca exteriorul locuintei tale arata ca in revistele de specialitate iar in timpul zilei totul este deosebit de frumos, atunci trebuie sa te asiguri ca si pe timpul noptii totul este valorificat. Iluminarea spatiului exterior poate sa prelungeasca timpul de sedere afara mai ales pe timpul verii atunci cand este cald.

Iluminarea spatiului exterior se poate face eficient si daca ai un buget mai mic prin a instala proiectoare LED care sunt deosebit de eficiente si economice.

Cateva lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre proiectoare LED

Proiectoarele cu  LED 50W de la instalmen pentru exterior are cel mai simplu principiu de functionare si sunt foarte practice. Unele modele sunt prevazute cu senzori de miscare si se aprind imediat ce detecteaza activitate in raza lor de actiune. Insa, nu pornesc imediat ce un caine sau o pisica trece prin dreptul acestor proiectoare LED. In curtile in care sunt instalate corpuri de iluminat sunt mai puti expuse riscului de a fi calcate de hoti in timpul noptii. Exista si modele de proiectoare LED care pornesc si se opresc atunci cand decide utilizatorul dar si modele care prezinta o combinatie de functii diferite.

Lumina oferita de aceste proiectoare LED nu se poate compara cu cea a unui bec, de exemplu. Este bine de stiut, cu cat unghiul de iluminare este mai mic cu atat este mai mare intensitatea. Alimentarea acestor proiectoare LED se face de la priza sau solar, care incarca panoul in timpul zilei. Acest mod de alimentare solar este eficient in special daca doresti sa beneficiezi de lumina la o casa de vacanta si nu doresti sa se genereze un cost suplimentar.

Un avantaj major al acestor proiectoare LED este acela ca ofera un sentiment de siguranta mai mare. In special daca ai o casa care este situata in zonele limitrofe iar vecinii sunt destul de departe, atunci orice hot se va simti descurajat sa incalce proprietatea. Sunt si modele de proiectoare LED care functioneaza pe baza de acumulator, fiind utile mai mult in vacante.

Ideale pentru orice tip de spatiu exterior

Un alt avantaj prezentat de proiectoare LED este acela ca sunt ideale pentru a fi amplasate in exterior deoarece sunt fabricate special pentru a rezista la diferite conditii de vreme. Atunci cand alegi proiectoare LED este bine sa stii ca unele pot emite lumina calda, rece sau pot crea jocuri de lumini. Daca proiectorul este achizitionat cu ocazia sarbatorilor de iarna atunci  in mod clar trebuie sa optezi pentru varianta din urma. De asemenea, puterea LED-urilor variaza, motiv pentru care trebuie sa faci un calcul legat de necesarul de lumina pentru spatiul exterior.

Indiferent de tipul de proiectoare LED pe care le alegi, sunt ideale pentru a ilumina cladiri de birouri, depozite, incinte sportive, aeroporturi, etc., practic in orice loc in care este nevoie de lumina in mod constant. Luand in considerare toate avantajele oferite, aceste proiectoare LED sunt o solutie care poate sa fie pusa in practica usor. Totusi, pentru a putea profita de tot ceea ce ofera mai bun apeleaza la un instalator profesionist care cunoaste modul in care pot sa fie puse in valoare cel mai bine.