Avantajele calculatoarelor  si laptopurilor refurbished

Avantajele calculatoarelor si laptopurilor refurbished

Aveti nevoie de un PC desktop si de un laptop, dar nu aveti bani pentru ambele produse?  Nu va puteti lipsi nici de unul, nici de altul si nu stiti ce sa faceti?  O solutie ar putea fi achizitionarea de produse refurbished. V-ati gandit la asta? In acest fel, puteti avea ambele tipuri de calculatoare si puteti economisi la pretul final. Ce parere aveti? Nu aveti incredere in cumpararea de produse folosite? Produsele refurbished nu sunt articole second-hand pe care le puteti cumpara de la o persoana fizica, de pe un site de anunturi fara nicio garantie. Produsele refurbished sunt produse folosite care sunt complet functionale, originale si, mai presus de toate, garantate de vanzator sau de producator, care le-a intretinut si le-a testat inainte de a le pune din nou pe piata. Iata de ce ar trebui sa optati pentru un  laptop refurbished de la dab-it.ro la cele mai bune preturi pentru procesoare i5 i7 si i3 .

Cand ar trebui sa cumparati un PC refurbished?

Intotdeauna! De ce? Pentru ca PC-urile refurbished sunt calculatoare care similare  produselor noi. De unde provin? Depinde, nu exista o regula fixa in acest caz. Uneori provin de companii care isi innoiesc calculatoarele, alteori de la expozitii, evenimente sau targuri. Uneori sunt produse care au fost pornite doar o singura data. Foarte adesea, este vorba de bunuri returnate de clienti care au plasat o comanda gresita, le-au returnat pe garantie sau au ajuns la sfarsitul unui contract de inchiriere.

Pentru a afla acest lucru, tot ce trebuie sa faceti este sa cititi istoricul produsului pe care sunteti interesat sa il cumparati si sa aflati care a fost parcursul pe piata. Singurul lucru pe care il au in comun este faptul ca, prin lege, fiind produse nesigilate, inainte de a fi repuse la vanzare, trebuie sa fie verificate, testate din nou si apoi resigilate. Aceste operatiuni sunt efectuate de catre companii specializate sau direct de catre compania mama, asa cum procedeaza, de exemplu, Apple sau Dell cu laptopurile si computerele lor de birou. In plus, toate produsele refurbished au o garantie minima obligatorie de 12 luni.

Ce ar trebui sa verificati inainte de a cumpara?

Evident, prima verificare pe care trebuie sa o faceti este cea externa, pentru a vedea daca PC-ul desktop sau laptop prezinta deteriorari sau zgarieturi evidente. Daca la prima verificare nu apar probleme evidente, PC-ul porneste si incarca sistemul de operare, suntem cu un pas inainte. Sa recapitulam. Sper ca, pana in acest punct al articolului, veti avea o idee mai clara despre ce sunt PC-urile refurbished si de ce ar trebui sa cumparati unul fara sa stati pe ganduri. Daca nu, va reamintim 4 motive intemeiate pentru a cumpara un PC refurbished.

  1. Primul este pretul, care este de obicei redus cu 20 pana la 70% in functie de lucrarile efectuate pentru “reconditionarea” acestuia.
  2. Al doilea este garantia. Toate produsele refurbished sunt garantate pentru cel putin 12 luni. Aceasta este o cerinta legala.
  3. Al treia este conditia produsului. Veti gasi produse care au fost pornite o data sau calculatoare ale companiilor, care poate nu mai sunt ultimul model sau in trend, dar cu siguranta raman produse excelente cu o durata lunga de utilizare.
  4. Al patrulea este de a alege in mod etic si durabil. Mai putine deseuri si, mai ales, mai lutina poluare in intreaga lume.

Acum sunteti gata sa faceti achizitia de produse refurbished?