Cand am vazut anuntul:„cumpar platina”, am stiut ca am scapat de probleme

Ne ajung greu banii, fiindca toate sunt scumpe, iar salariile sunt din ce in ce mai mici, raportate la cheltuieli. De cand stam acasa, consumul de energie electrica s-a marit, fiindca dispozitivele consuma, becurile stau aprinse.
Gandim practic, fara sa afisam zgarcenia. Toate aceste cheltuieli din timpul zilei cadeau in sarcina angajatorului.
Imi amintesc ca am simtit nevoia sa ii vizitez pe cei apropiati ca prezenta lor sa ma linisteasca. Primul drum l-am facut la parinti. Mama m-a luat de mana, sa imi arate camara ei cu provizii. Erau acolo baxuri de ulei, de zahar, pungi cu orez si fainoase, plus rafturi pline de conserve: fasole verde la borcan, mazare, castraveti murati, gogosari in otet, ciuperci conservate. Parca intrasem intr-un minidepozit al unui market.

-Sa nu spui ca in calitate de gospodina tanara nu ai si tu camara la fel de plina, mi-a spus mama cu repros!
Mama mi-a explicat pe inteles de ce trebuie sa ai o rezerva de alimente in casa, mai ales cand nu poti sa stii cand te trezesti in izolare ca in primavara trecuta.
-Cumpara si tu alimente de prima necesitate! Daca nu ai bani, te imprumutam noi.

Of, cum sa iau bani din pensiile lor mici? Cateodata mama mi se pare o vrajitoare financiara si nu inteleg cum se descurca sa mai stranga bani din pensiile lor mici.
Era timpul sa imi fac si eu provizii pentru familia mea. Am inteles asta, dar nu stiam cum anume, ca bani de la ai mei nu as fi luat niciodata.
Ne-am intors de la ai mei si jumatatea mea si-a dat seama ca sunt abatuta. Mi-a respectat intimitatea gandurilor si nu a insistat sa ii spun care este motivul.
Ne tineam de mana prin ploaia de toamna si parca eram doi copii cu copii.
Frunze de aur curgea din pomi atinse de argintiul fluid al ploii. Toamna, cata risipa de frumusete! Stiam amandoi ca suntem saraci si ca ne lipseau multe. Tocmai de aceea din cand in cand ma intreba daca regret vreo alegere facuta.

Nu regretam. Atentia lui, iubirea lui, finetea lui sufleteasca puteam sa compenseze 1001 de lipsuri.
Mergem pe strada tinandu-ne de mana si aveam atata fericire in priviri, incat cineva ne-a spus admirativ:
-Impreuna raspanditi multa lumina in jur. Asa sa ramaneti mereu!
Nu stiu de ca am inceput sa privesc anunturile stradale si ochii mi-au ramas la cel de la Casa de Amanet: cumpar platina.
Inelul de la el era din platina, dar nu sosise inca timpul. Eu lucram si salariul era multumitor, el lucra. Era totusi bine de stiut pentru momentele in care ne-am fi aflat la stramtoare.
Cumpar platina mi s-a intiparit in minte la fel ca locul in care se afla Casa de Amanet. Stiam ca va veni vremea in care trebuia sa procedez ca jucatorul de carti care scoate asul din maneca.
Zilele au zburat repede. Dintr-un salariu in altul, cochetand cu cheltuielile, pana cand sotul meu a primit un telefon si l-am vazut ingalbenindu-se la fata, apoi innegrindu-se. Nu mai aveau nevoie de el si l-au concediat prin telefon, fiindca nu puteau sa il priveasca in ochi, cand ii vor da trista veste. Muncise pe branci pentru firma aceea si au ales pe altii in locul lui. Imediat m-am pozitionat alaturi de el si i-am spus ca vom imparti totul si vom trai din salariul meu cat va fi necesar acest lucru.
Era trist. Era prea mandru sa accepte propunerea mea. In plus, am ocolit amandoi un subiect dureros: ratele pentru casa.
Mi-am dat seama ca trebuie sa fac ceva, sa suplinesc salariul pe care l-am pierdut si mi-am adus aminte de anuntul citit candva. Am vizualizat si locul respectiv si de la mine din birou, intr-o pauza de lucru am intrat pe site-ul Casei de Amanet.
Am descoperit rapid ca puteam sa obtin consultanta gratuita online, deci aflam practic cat valoreaza bijuteria mea inainte de a face drumul la ghiseu.
Mi-au placut toate articolele postate pe site-ul lor: informatii despre diamante si despre platina, am apreciat onestitatea conditiilor de amanetare fiindca acestea erau afisate la vedere.

Orice persoana interesata poate afla:
1.Bunurile care sunt primite la amanet sau sunt cumparate de Casa de Amanet.
2.Cat valoreaza bunurile detinute.
3.Pentru cate zile se poate face contractul de amanetare.
4.Care este dobanda zilnica pentru anumite sume.
5.Care este dobanda lunara pentru suma de 1 000 de lei.
Nu m-am dus la Casa de Amanet numai cu inelul din platina, ci am luat cu mine si electronicele cumparate in perioada de belsug si am luat banii inapoi pe ceea ce nu foloseam de fapt. M-am dus singura la Casa de Amanet si m-am intors cu multe cumparaturi. Am achitat toate datoriile, am pus bine niste bani si mai ales am investit si in reangajarea sotului meu.
Datorita ajutorului financiar a acestei Case de amanet oneste am trecut peste toate incercarile vietii.
Visul urat a disparut si mama a venit astazi in vizita. A fost randul meu sa ii arat cu mandrie camara cu provizii, sa nu se mai simta vinovata ca ei au si noi nu.
Aveti incredere in casele de amanet care afiseaza pe site preturile pe care le ofera, dobanzile si care va pun la dispozitie instrumente electonice de evaluare a bunurilor pe care intentionati sa le vindeti sau sa le amanetati!
Tot ce v-am povestit este real si doresc sa va ajut sa depasiti problemele financiare generate de contextul actual.