Cartonul, mai important decat crezi!

Cartonul, mai important decat crezi!

Fara carton, lumea in care traim nu ar ai fi la fel de comoda. Cartonule st eun derivat al hartiei, insa mult mai rigid, mai dur si rezistent pe termen lung. De cele mai multe ori cartonul este folosit la ambalarea produselor, fie haine, incaltaminte, accesorii, sau produse alimentare.

Firma iPackOnline.ro este orientata spre comercializarea la nivel profesional al cutiilor de carton pentru diferite produse.

Cleintii care achizitioneaza de la aceast furnizor  pot achizitiona cutii transport sticle, care se dovedesc foarte utile in tansportul sticlelor de vin.

Cum se obtine cartonul?

Este un material folosit cu preponderenta la impachetat sau pentru obtinerea de cutii de carton si alte produse folosite in industria de packaging.

Cartonul este obtinut din celuloza, la fel ca hartia, aceasta fiind in mare parte obtinuta din deseuri de hartie si carton.  Structura cartonului este cea care ii confera rigiditatea sa, prin combinarea straturilor de hartie cu aer. In functie de rigiditatea dorita, cartonul poate fi in 3 sau in 5 straturi.

Pentru a ne asigura ca produsele ambalate sunt in siguranta pe durata transportului sau a depozitarii insa, primul lucru pe care trebuie sa il facem este cel de a ne familiariza cu diferitele tipuri de carton pe care le avem la dispozitie pe piata de profil.

Prin urmare, pentru ca principalele tipuri de carton utilizate pentru depozitarea si transportul bunurilor, dar si in constructii sunt cele ondulate, cu aceasta ocazie vom incerca o scurta trecere in revista a celor mai importante si mai des folosite astfel de modele.

In functie de numarul de straturi de hartie din care este confectionat materialul, avem prin urmare urmatoarele tipuri de carton:

  1. Tipul 2. In aceasta categorie intra toate tipurile de carton confectionate dintr-o singura coala de hartie plata si una ondulata, lipite intre ele la nivelul varfurilor ondulelor.
  2. Tipul 3. Aceasta categorie include tipurile de carton compuse din doua capace (doua folii plate de hartie) care prind intre ele un strat ondulat. Acesta este si cel mai folosit tip de carton pentru impachetat.

3.Tipul 5 si 7. Tipul 5 este compus din doua straturi ondulate prinse intre trei capace de hartie netede in vreme ce tipul 7 din trei straturi ondulate si cinci capace/straturi netede.

Cand a luat nastere cartonul?

In secolul XIX mai exact, americanul Albert L. Jones s-a gandit sa puna hartie in loc de material textil in gulerele cervicale ale vremii de atunci. Aceasta idee l-a transformat pe Jones in tatal cartonului ondulat si a dat startul unei noi industrii cu o istorie de peste 100 de ani.

Procesul realizarii cartonului ondulat incepe prin a face placa ondulata pe interior, aceasta se face cu ajutorul unei masini numita onductor. Placa este introdusa in corugator, incalzita si presata formand umplerea centrala a peretelui cutiei din carton. Doua captuseli exterioare, fluturasul, care sunt apoi lipite pe onduleu folosind un adeziv foarte puternic. Odata ce adezivul este lipit si uscat placa completa poate fi taiata in foi de diverse dimensiuni care sunt utilizate pentru a forma cutiile din carton, pe care le primiti de la furnizorul de ambalaje.

Unele utilizeaza materiale mai subtiri, mai usoare, cu un singur strat de onduleu pentru o cutie usoara si puternica, acestea se numesc cutii de perete unice. Altii pot folosi mai multe straturi de onduleu din carton mult mai gros. Pentru aceste cutii, materialul se poate simti la fel de puternic ca si otelul! Cutiile cu pereti dublii pot sustine pana la o greutate de 500 kg !

Principala forta a cartonului ondulat provine din ondulele dintre pereti avand ca forma un zig zag. Faptul ca partea ondulata este lipta cu adeziv puternic, cartonul devine mai puternic pe toata lungimea materialului si aceasta structura ii confera rezistenta pentru a sustine ambele parti.

Cutiile din carton ondulat sunt printre cele mai apreciate materiale pentru ambalat produse. Sunt usor de manuit la transportarea de produse dintr-un loc in alt loc. Se poate ambala orice obiect folosind cutie de dimensiunea si forma potrivita. In acest mod, produsele sunt protejate si se evita zgarieturile care pot aparea in timpul transportului. Ambalajele din carton ondulat sunt regenerabile, curate si extrem de versatile. Folosirea lor este limitata doar de imaginatia noastra.

Magazinul iPackOnline ofera cutii transport de cea mai buna calitate la preturi avantajoase!