Cat de dificil este sa porti o rochie traditionala ca tinuta de zi sau de seara?

Cat de dificil este sa porti o rochie traditionala ca tinuta de zi sau de seara?

Tendintele actuale au inceput sa puna accentul destul de des pe piese vestimentare cu motive traditionale. Indiferent daca este vorba despre fuste, rochii, bluze sau orice alt articol vestimentar, un print care te duce cu gandul la traditie este intotdeauna bine venit. Motivele traditionale au devenit un must have al vremurilor moderne si au reusit sa se adapteze cerintelor din zilele de astazi cu succes.

Indiferent daca ai o siluta ca trasa prin inel sau ai cateva kilograme in plus, o rochie traditionala sau chiar si o ie poate sa te avantajeze, motiv pentru care prezinta interes sa o incluzi in garderoba ta. Dintre toate tipurile de tinute, o rochie traditionala reprezinta cea mai sofisticata optiune. Prezentand in mod fidel modele florale si broderie traditionale pe care le stim de la portul popular, poate sa creeze o tinuta perfecta de seara sau pentru zi.

Cum se alege o rochie traditionala?

In functie de combinatiile stilistice si de accesoriile care insotesc o rochie traditionala, pot sa devina piese vestimentare cheie pentru evenimente sau pentru o zi petrecuta la birou.

Aceste tipuri de rochii traditionale au reusit sa sparga tiparele iar alegerea lor se bazeaza pe criterii ce tin de imagine, de combinatiile de culori si modele. Totusi, modelul de rochie traditionala aleasa trebuie sa avantajeze purtatoarea.

Formele si culorile reprezinta o completare a rochiilor traditionale dar, pentru a te avantaja tipul croiului joaca un rol important. Partea buna la aceste rochii traditionale este aceea ca sunt sfidate reperele moderne: rochiile nu sunt prea mulate, prea scurte, te obliga sa ai o silueta ca trasa prin inel. O rochie traditionala poate sa fie purtata de orice femeie, indiferent de statura, varsta sau tip de silueta. In cazul acestor rochii mai important este tipul de model purtat si nu se pune accent pe latura seducatoare a piesei vestimentare asa cum se intampla in alte cazuri.

Magazinele online ofera numeroase modele de rochii traditionale care reprezinta un soi de readaptare si reinterpretare a modelelor traditionale. Rezultatul este unul original si elegant. Rochiile traditionale pot sa concureze cu modelele exclusiviste.

Ce tip de rochii traditionale se potrivesc pe timp de zi? Dar pentru seara?

Daca ar fi sa caracterizam aceste rochii traditionale intr-un singur cuvant, acesta ar fi adaptare. De exemplu, un model de rochie simpla, cu croi drept, cu maneci transparente si brodate poate deveni o tinuta eleganta de seara. O rochie neagra cu trandafiri rosii brodati poate sa se potriveasca pentru o tinuta de seara dar si pentru una office.

Rochiile care seamana cu modelele traditionale ca forma, adica mai lungi si mai largi, cu maneci voluminoase, inchidere in snur, tiv dantelat, etc., atunci este potrivita a fi purtata mai mult ziua.

In materie de rochii traditionale exista o varietate de modele din care poti sa alegi. Plisate, petrecute, din materiale diverse si colorate vei putea sa aduci o schimbare bine venita in garderoba ta. Este imposibil sa nu adori o astfel de rochie mai ales ca sunt in tendinte si pot sa fie purtate oricand.