Informatii esentiale despre fisa medicala pentru permis

Informatii esentiale despre fisa medicala pentru permis

Ca sofer, exista situatii in care trebuie sa prezinti fisa medicala pentru permis. Acest certificat medical confirma faptul ca esti apt, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, pentru a conduce un autovehicul.

Pentru ca timpul tau este pretios, ar trebui sa te indrepti spre o clinica medicala ale carei servicii se afla sub semnul profesionalismului si al rapiditatii. O astfel de clinica este Standard Med, unde vei reusi sa efectuezi toate analizele medicale si sa obtii fisa medicala pentru permis in aceeasi zi, in mai putin de o ora si jumatate!

Care sunt actele cu care trebuie sa te prezinti la clinica?

Desi procesul de eliberare a fisei pentru permisul auto este simplificat in cadrul clinicii Standard Med, tu esti responsabil sa te prezinti in ziua programarii cu toate actele necesare la tine. Iata ce documente trebuie sa ai asupra ta:

  • Buletinul / Cartea de identitate, in original si copie*;

  • Fisa de scolarizare (pentru cei care urmeaza cursurile unei scoli de soferi);

  • Dovada ca ai platit contravaloarea permisului auto. Aceasta se achita online, la trezorerie sau prin mandat postal;

  • Daca suferi de o boala cronica, ai nevoie de o adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze ca esti apt pentru a conduce sau de parafa medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B;

  • In cazul in care ai fost diagnosticat cu diabet, este necesara si o scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si confirmarea ca esti apt pentru a conduce o masina.

  • Daca porti ochelari de vedere, trebuie sa ii ai asupra ta atunci cand vrei sa obtii fisa medicala pentru permis.

* Cetatenii straini au nevoie si de cartea de rezidenta, permisul de sedere si certificatul de inregistrare, insotit de pasaport. Pentru informatii suplimentare, acceseaza site-ul fisamedicala.info, unde vei gasi toate detaliile necesare.

Care sunt analizele medicale de care ai nevoie?

In functie de tipul de permis pentru care optezi, A sau B, dar si de motivul pentru care ai nevoie de fisa medicala pentru permis (fie il obtii pentru prima data, fie acesta a fost anterior anulat sau a expirat), va trebui sa efectuezi diferite examinari medicale. Iata care ar putea fi acestea:

oftalmologie;

medicina interna;

ortopedie;

ORL;

psihiatrie;

neurologie.

Care sunt situatiile in care ai nevoie de avizul psihologic?

Acesta nu este necesar tuturor celor care aplica pentru fisa medicala pentru permis auto. Astfel, avizul psihologic este cerut doar in urmatoarele doua situatii:

  • Daca permisul ti-a fost anulat sau suspendat din varii motive sau din cauza unor abateri, certificatul tau de redobandire a permisului auto va trebui sa contina si avizul medicului psiholog;

  • Cei inscrisi la cursurile unei scoli de soferi in vederea obtinerii permisului auto pentru prima oara sunt obligati sa aiba avizul psihologic.

In concluzie, daca a venit momentul sa obtii fisa medicala pentru permis auto, indreapta-te cu incredere spre serviciile oferite de clinica Standard Med. Nu trebuie decat sa iti faci o programare direct de pe site-ul clinicii www.fisamedicala.info si sa te prezinti cu toate documentele asupra ta.