Ce trebuie sa stii despre bateriile auto

Ce trebuie sa stii despre bateriile auto

Indiscutabil, In functionarea corespunzatoare a unei masini este mașinii

Pentru ca o masina sa functioneze corect bateria are un rol indiscutabil. Bateriile auto stocheaza energia electrica necesara pentru pornirea motorului, dar si pentru alti consumatori electrici in timp ce este oprit motorul termic.

 

In plus, bateriile auto au rolul de a filtra oscilatiile de tensiune din sistemul electric si sa alimenteze in permanenta cu energie electrica alarma masinii, modulele electronice de control precum si alte sisteme electronice

 

Pentru a te asigura ca vei ajunge in siguranta la destinatie, trebuie sa sti ca poti opta pentru baterii auto Varta, care sunt produse de compania a caror nume le poarta ce s-a impus pe piata bateriilor auto prin tehnologiile inovatoare si calitatea produselor, acoperind o gama extinsa de vehicule.

 

Cum iti dai seama ca trebuie sa schimbi bateria auto?

 

In general, o baterie auto “pe duca” iti va oferi cateva indicii care arata faptul ca aceasta nu mai functioneaza corespunzator si ca ar fi recomandat sa fie schimbata cat mai repede. Printre aceste indicii pot fi enumerate:

 

  • Aprinderea martorului de bord aferent acumulatorului si mentinerea acestuia aprins si dupa pornirea masinii;
  • Masina intampina probleme la pornire de la primul contact sau invarte greu electromotorul;
  • Dupa reincarcare pe redresor, bateria se descarca rapid;
  • Bateria prezinta scurgeri de lichid si se simte un miros puternic de sulf, acesta din urma fiind un semn ca bateria a fost supraincarcata cauzand fisuri in carcasa.

 

Pentru a te asigura ca nu esti surprins de evenimentul neplacut de a ramane fara baterie este bine sa tii cont de durata de viata specificata de producator. Daca in general o baterie auto normala trebuie schimbata la 3-4 ani, o baterie auto Varta beneficiaza de tehnologia avansata cu plumb-acid si cu separator din fibra de sticla (AGM).

 

Cu ajutorul tehnologiei AGM, bateriile Varta au capacitatea de a alimenta chiar si cele mai exigente vehicule, au separator din fibra de sticla ceea ce le face mult mai sigure si ofera putere maxima precum si durata lunga de viata.

 

Este important sa constientizezi ca acumulatorii auto se descarca in timp si in special in conditii deosebite de functionare cum ar fi temperaturile foarte scazute sau foarte ridicate, neutilizarea masinii pentru perioade indelungate de timp sau mentinerea la sursa de alimentare a foarte multi consumatori de curent electric.

 

Cum sa alegi cea mai buna baterie auto?

 

Pentru mult timp pretul a fost un element de departajare pentru cei ce erau in cautare de baterii auto, insa daca iti doresti ca bateria masinii sa te tina pentru cat mai mult timp ar trebui sa iei in considerare calitatea acestora, dar si servicii pe care le ofera furnizorii. Spre exemplu daca alegi sa achizitionezi baterii auto Varta de la bateriiautoacasa.ro tot ce trebuie sa faci este sa ii apelezi si, daca esti din Bucuresti, un reprezentant va veni sa iti aduca bateria si sa o monteze pe loc. Astfel vei putea beneficia de tot confortul fara sa fie necesar sa te deplasezi prin aglomeratie sau, in caz de nevoie, sa apelezi la firme de asistenta si tractari auto.

 

Totusi, pretul unei baterii auto este conditionat si de calitatea acesteia. Daca pretul nu este un indicator suficient atunci este bine sa iei in considerare urmatoarele:

 

  • Amperajul (Ah) – capacitatea de stocare a electricitatii;
  • Dimensiunile – acestea sunt specificate in manualul autovehiculului;
  • Pozitionarea bornelor – bateria originala si cea pe care intentionezi sa o achizitionezi trebuie sa fie identice;
  • Producatorul – cei mai cunoscuti producatori de baterii auto sunt: Varta, Bosch, Rombat, mMcht si Exide.

 

De unde poti achizitiona o baterie auto?

 

Exista multe magazine de piese auto, dar si altele cum este BateriiAutoAcasa, specializate in comertul cu acumulatori auto care pot oferi serviciul de montaj si livrare, in functie de nevoile clientului. Pe langa faptul ca aici poti gasi baterii auto de calitate, acestea pot fi gasite si la un pret mai mic, iar pentru o mica diferenta de bani vei putea primi rapid bateria direct acasa sau iti poate fi schimbata pe loc, fara ca tu sa mai fi nevoit sa te ocupi personal.

 

Astfel, vei putea fi sigur ca montajul este facut corect, rapid, masina va functiona in parametrii normali de performanta si te vei putea deplasa in siguranta, beneficiand de garantie la fel ca atunci cand este achizitionata direct de la producator.