Costurile procedurilor de ortodonție

O serie de surse susțin că tartrul poate fi curățat acasă în mod natural – cu bicarbonat de sodiu, coajă de portocală, semințe de susan sau apă oxigenată, dar acest lucru este departe de a fi adevărat. Adevărul este că tartrul poate fi curățat eficient doar la clinica dentară, solicitând procedura detartraj preț de ofertă la clinica dentară DentoCare. Dacă placa nu este curățată, chiar și pentru doar câteva zile, sub acțiunea salivei, se mineralizează în tartru, care este un depozit greu, mai ales pe gâtul dinților. Tartrul poate fi îndepărtat numai cu ajutorul aparatului cu ultrasunet din cabinetul stomatologului. Utilizarea diferitelor remedii casnice nu numai că nu ar fi eficiente, dar ar putea duce și la traume permanente ale smalțului și gingiilor. Este de dorit să mergi la clinica dentară pentru a efectua un detartraj profesional, pentru a asigura îndepărtarea tartrului peste tot, inclusiv sub nivelul gingiei și în locuri greu accesibile. După curățare, suprafețele dinților trebuie să fie bine lustruite, ceea ce previne redepunerea ușoară a unui nou strat de tartru.

Costul procedurilor de ortodonție

Pentru a preveni formarea tartrului, mai întâi este important să specifici motivele formării sale. În timpul examinării, dentistul poate identifica cu ușurință sursa originală. Acestea pot fi tipul de mâncare, consistența salivei, obiceiurile de igienă. Acești trei factori determină cantitatea de acumulare, precum și locurile în care se formează. Un alt factor foarte important este aranjarea dinților. Locurile în care se formează tartrul, sunt: interiorul dinților inferiori, în față, precum și în zona celui de-al șaselea dinte al maxilarului superior. Acest lucru se datorează faptului că acolo se deschid glandele salivare. Cele inferioare sunt două – submandibulare și sublinguale, iar glanda parotidă se deschide în partea de sus. Când nu ai o problemă cu dinții și gingiile, este de dorit să cureți tartrul cel puțin o dată la șase luni, la clinica stomatologică DentoCare, iar prețul depinde de lucrările efectuate, după ce medicul stomatolog iși face o impresie despre dinții tăi.

Detartraj profesional la clinica dentară DentoCare Virtuții

Detartrajul profesional durează de la jumătate de oră la o oră, în funcție de cantitatea de acumulare. Când se face în mod regulat, iar vizitele la dentist sunt regulate, timpul poate fi redus semnificativ. Metodele moderne de curățare a tartrului pe care le folosește clinica dentară DentoCare includ lucrul cu ultrasunete și fluxul de aer. Aparatul este un instrument cu vârful ascuțit, care prin oscilația sa cu frecvență cu ultrasunete, atinge suprafața dintelui cu vârfului său, eliminând tartrul aflat pe suprafața acestuia. Fluxul de aer amestecat cu apă, netezește suprafața dinților și ajunge în locuri unde ar fi dificil să se ajungă cu alte instrumente. Lustruirea este o procedură la fel de importantă ca și curățarea tartrului. Cele două proceduri sunt indisolubil legate, deoarece lustruirea fină, în cele din urmă netezește și previne formarea rapidă a noului tartru. Procedura de detartraj la clinica stomatologică este nedureroasă, și în majoritatea cazurilor este definită de pacienți, ca fiind plăcută, iar în unele dintre ele există chiar un efect de albire. Detartrajul profesional este conceput pentru pacienții cărora le pasă de îngrijirea regulată a dinților și a gingiilor și doresc să o planifice pe termen lung, la un preț foarte rezonabil, la clinica dentară DentoCare Virtutii.