Cum alegem online produse cosmetice organice certificate

Cum alegem online produse cosmetice organice certificate

Piaţa produselor cosmetice a înregistrat un moment de turnură odată cu apariţia cosmeticelor naturale, organice.

În ultimii ani au apărut foarte mulţi producători și distribuitori de produse cosmetice organice la nivel mondial, astfel încât datorită ofertei tot mai diversificate devine din ce în ce mai greu să alegem ce este bun și potrivit pentru fiecare dintre noi.

Produsele organice (sau BIO), în teorie, sunt acele produse realizate integral din ingrediente 100% naturale, care nu au fost tratate cu niciun fel de substanţe chimice atât în perioada de plantare, creștere și recoltare, cât și în perioada de prelucrare.

Astăzi găsim să cumpărăm produse organice sau BIO pentru aproape orice necesitate avem, de la creme de protecţie solară sau loţiuni pentru bronzat, până la cosmetice pentru îngrijirea tenului, părului, pielii corpului, produse de machiaj, produse de curăţenie, suplimente naturale sau remedii BIO. Produsele organice se adresează în special femeilor, copiilor și bebelușilor, dar sunt disponibile și game dedicate pentru bărbaţi.

Deoarece online avem disponibile o grămadă de site-uri, cum știm că PRODUSELE ORGANICE comercializate sunt și CERTIFICATE? Pentru aceasta este nevoie să ne informăm suplimentar asupra producătorului, să căutăm și să accesăm site-ul acestuia (majoritatea conţinutului va fi disponibil în limba engleză), apoi să localizăm informaţia de care avem nevoie: să găsim certificările specifice ale producătorului pentru gama de produse care prezintă interes pentru noi. Un producător autorizat se va mândri cu certificatele deţinute și vor fi afișate pe site în zone ușor de găsit, dacă acest lucru nu se întâmplă atunci apar semne de întrebare referitoare la veridicitatea produselor comercializate sub această marcă. Informaţii suplimentare despre majoritatea producătorilor de produse organice se găsesc și pe site-ul Wikipedia, de aceea este bine să ne documentăm și acolo.

Un alt loc în care găsim informaţii utile despre producătorii internaţionali de produse organice naturale BIO este website-ul organic-market.info. Aici găsim în secţiunea Organic links -> Manufacturers BIO o bază de date grupată alfabetic și după ţara de origine a tuturor producătorilor organici de la nivel mondial, cel puţin a celor mai cunoscuţi dintre aceștia.

baza de date producatori organici