Cum iti poti alege tapetul potrivit

Amenajarile interioare, cu tapete sau fara, urmaresc o linie de design in ton cu preferintele proprietarilor. Acest tipar personalizat devine o obisnuinta cu trecerea timpului si simtim nevoia  de o reimprospatare ambientala la un moment dat. In functie de accentul pe care dorim sa-l aducem camerei putem folosi anumite tipuri de tapete, plante verzi, tablouri sau alte decoratiuni care sa aduca o vibratie  pozitiva si sa imbie in mod placut simturile. Datorita modelelor noi de tapet, acum acesta intra in gama decoratiuni.

Tipuri de tapete folosite

Exista o varietate extinsa de tapete care pot sa completeze cu usurinta ambientul, astfel incat sa satisfaca nevoia preferentiala pe diferite stiluri de design. Cele mai apreciate sunt tipurile de tapet 3D sau cele care ies in relief, cofectionate din spuna sau hartie. Tapetele se pot monta si demonta usor, acest lucru permitand schimbari de tonalitate ori de cate ori simtim nevoie. Cele mai ieftine tapete imbraca forma de autocolant ce adera usor pe suprafata peretelui si contureaza doar anumite bucati alese cu grija pentru a permite readaptarea ambientala in ton cu arhitectura interna. Diferentele tehnice de aplicare, atentia cu care se realizeaza aplicarea si materialul din care este confectionat tapetul imprima rezistenta in timp a acestora.

Designul folosit pentru tapete

O multitudine de imagini frumos nuantate ce urmaresc modele si stiluri diferentiate formeaza un substrat de adaptabilitate pentru a transforma vizual orice tip de incapere. Colectiile sunt inspirate atat din natura, cat si din animatii, forme geometrice, imitatii de lemn, piatra, faianta, dungi, coffe art si asa mai departe. Accente delicate ale peisajelor fin redate, prin proiectare 3D sau prin reliefare asigura locuintei un aer aparte. Imagini si modele captivante vin sa aduca o schimbare debordanta in casa, unele structuri precum cele din spuma moale fiind folosite si pe post de tapiterie pentru peretele pe care este amplasat patul.

Imbinarea potrivita a tapetelor cu elementele din spatiul locativ

Atunci cand simti ca lipseste ceva din locuinta poti alege sa inviorezi un perete sau o portiune delimitata din el, foarte usor prin aplicarea unui tapet. Alegerea potrivita si imbinarea armonioasa cu mobilierul și designul general al camerei va reda un aspect incantator. Texturile, nuantele, motivele si stilurile imbraca multe forme, dintre care se disting:

  • gama suava ce prezinta motive floale, usoare striatii, forme geomentrice, frunze, piatra, lemn si altele;
  • gama vibranta ce prezinta peisaje, expuneri vizuale animate, animal print si altele.

Incadrarea tapetului in functie de tonalitatea camerei se face fara a forta puntea vizuala ce se refera la incarcatura adusa de tapet prin imbracarea unei portiuni dintr-un perete, a unui perete intreg sau toti peretii din camera. Pretul accesibil ne permite sa experimentam o noua abordare atunci cand fototapetul isi pierde din proprietati sau cand simtim nevoia de ceva diferit.

Pe piata gasim tot felul de tapete mai simple sau mai complicate, pregatite sa transforme interiorul locuintei foarte rapid si simplu intr-o adevarata opera de arta. Decorurile cele mai apreciate cu tapete sunt cele de tip vlies sau cele cu proiectare 3D, insa si cele de hartie sunt  foarte atractive pentru animarea camerelor ce si-au pierdut stralucirea.