Cum ne alegem stomatologia potrivita?

Cum ne alegem stomatologia potrivita?

La urma urmei, sa incredintezi sanatatea gurii si a dintilor tai unui strain este o situatie delicata. Este important sa aveti incredere in dentistul dumneavoastra si sa va asigurati de competenta acestuia. Miza este mare si oamenii trebuie sa fie precauti. De fapt, oamenii care sunt multumiti de dentistul lor il pastreaza adesea pentru o perioada lunga de timp. Va voi da cateva sfaturi de bun simt pentru a va ajuta sa alegeti un dentist bun.

Cum ne alegem stomatologia potrivită 

Alegerea unui dentist nu este usoara, dar vizita anuala este totusi un pas necesar pentru a mentine o buna sanatate orala. Iata cele 4 sfaturi pentru a alege un practician de incredere.

Alegeti un profesionist recunoscut

Consultati site-urile de specialitate pentru a gasi un profesionist in apropierea voastra. De asemenea, puteti utiliza internetul pentru a verifica daca medicul dentist la care doriti sa va programati este disponibil. Puteti apela cu incredere la un stomatolog din Sfantu Gheorghe.

Cereti parerea prietenilor si familiei

O modalitate simpla si sigura de a alege un dentist bun este pur si simplu sa intrebati in jurul vostru, familia, colegii, prietenii, daca va pot recomanda o adresa buna. Intrebati-va colegii, prietenii, familia si vecinii ce parere au despre dentistul lor si daca vi l-ar recomanda sau nu. Ce argumente folosesc pentru a va convinge ca dentistul lor este bun. Foarte multi pacienti recomanda de exemplu Fusiondental pentru faptul ca in clinica lucreaza doar personal cu experienta.

Principalul avantaj este ca acesti oameni au fost deja pe scaunul dentistului pe care il recomanda, l-au testat deja pentru dumneavoastra intr-un fel. Prin urmare, va vor putea spune daca tratamentul lor a fost dureros, daca protezele au fost scumpe, daca sunt bune, daca dentistul lor accepta urgente etc.

Un al doilea avantaj este ca veti putea vedea rezultatul estetic al muncii dentistului si, astfel, veti putea evalua abilitatile acestuia. Dar aveti grija, va sfatuiesc sa va uitati la protezele unor persoane care le au de ceva timp (minim 5 ani). Acest lucru va elimina problemele care pot aparea in timp. In general, parerea cuiva este un indicator destul de fiabil pentru alegerea unui dentist.

Alegeti un dentist aproape de casa ori de cate ori este posibil

Alegerea unui medic din apropierea domiciliului sau a locului de munca este, de asemenea, alegerea unui medic care sa elimine orice bariere care v-ar putea impiedica sa mergeti la vizita anuala. Aceasta este o idee buna, deoarece puteti evita calatoriile lungi, posibilele intarzieri si stresul de a ajunge la timp. Totusi, nu uitati sa verificati orele de program pentru a vedea daca exista locuri disponibile sambata sau la pranz.

Ramaneti cu profesionistul cu care va simtiti imediat confortabil

Teama de a merge la dentist este un sentiment pe care il impartasesc 48% dintre oameni, potrivit studiilor. Daca dentistul vostru nu va da o stare de bine sau nu da dovada de rabdare si blandete atunci cand ii explicati situatia voastra, nu ezitati sa mergeti in alta parte. Reduceti-va anxietatea gasind practicianul care vi se potriveste cel mai bine in ceea ce priveste “feeling-ul”, tarifele, disponibilitatea si calitatea ingrijirii.