Cum poti prelungi durata de viata a autoturismului personal

Atunci cand iti cumperi o masina, fie ea noua sau second hand, iti doresti sa prelungesti cat mai mult durata de viata a acesteia. Iata cateva sfaturi pentru a pastra motorul masinii tale intr-o conditie optima de functionare cat mai multi ani de zile.

 O masina care nu este ingrijita corespunzator poate provoca consecinte pe care nimeni nu le doreste, inclusiv o multime de bani pe care trebuie sa ii cheltui pe reparatiile acesteia.

Aveti grija de schimbarea uleiului de motor

Ai grija ca uleiul din motor trebuie schimbat in mod regulat, pentru aceasta consultati manualul proprietarului masinii pentru indrumare, se recomanda schimbarea uleiului la fiecare 4.800 km parcursi. Foloseste uleiul cu amprenta neutra de carbon pentru motorul masinii tale si vei observa o eficacitate mult mai buna si emisii de crbon scazute, ceea ce inseamna ca astfel, poti ajuta si la protejarea mediului inconjurator.

Filtrele de aer ar trebui inlocuite periodic, uleiul murdar si filtrele de aer vor permite murdariei sa intre in motor, iar cicatricea lasata in interiorul motorului va face uzura prezenta mult mai rapid.

Verifica presiunea anvelopei

Verifica presiunea asupra tuturor anvelopelor si sa pastreaza un contor de presiune a anvelopei in masina, astfel incat sa il poti verifica cel putin o data pe luna; o anvelopa dezumflata poate provoca multe accidente si poate duce la consumul de combustibil mult mai mare.

Verifica fluidele in mod regulat

Verifica fluidele vitale din masina pentru propria siguranta, acestea sunt usor de verificat in majoritatea masinilor prin deschiderea compartimentului motorului.

Igienizeaza masina atat la interior cat si la exterior

Ai grija ca minim de 2 ori pe an, masina sa fie igienizata temeinic atat la interior cat si la exterior. O curatare in profunzime, va oferi masinii tale un aspect “ca nou”!

De unde poti cumpara cel mai bun ulei cu amprenta redusa de carbon?

 Shell dezvolta gama de uleiuri cu amprenta neutra de carbon care raspunde cerintelor unei game variate de masini, astfel incat la tine sa ajunga cele mai bune produse. Inca de la aparitia sa pe piata din Romania, compania Shell aduce doar uleiuri de buna calitate pentru ca specialistii din echipa stiu foarte bine cat de importanta este masina ta pentru tine. Recomandarea acestora este sa alegi de fiecare data doar produse de calitate premium, pentru a te asigura ca obtii cele mai bune rezultate pe termen lung, mediu si scurt.

Acesta este si motivul pentru care specialistii de la Shell revin periodic cu noi oferte astfel incat la tine sa ajunga doar produse de buna calitate. Echipa Shell se implica in cercetare pentru ca periodic sa aduca pe piata noi produse de calitate premium, inovatoare, atat pentru mediu cat si pentru vehicule.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.