Cum sa mentii casa calda pe timpul iernii

Cum sa mentii casa calda pe timpul iernii

Cand la meteo incep sa apara cu alerte pentru ninsoare, gheata, vanturi puternice si ploaie inghetata, toti incepem sa ne gandim la confortul termic. Pe masura ce Romania se confrunta cu conditii dure si reci in urmatoarele luni, ce putem face pentru a ne mentine casele calde in aceasta iarna?

Provocari in ceea ce priveste incalzirea

Mai mult de unul din zece oameni din Romania se confrunta cu saracia energetica, reprezentand aproximativ 2,5 milioane de oameni din intreaga tara. Iar numarul gospodariilor cu datorii la furnizorul lor de energie este in crestere. Gospodariile tind sa aiba inainte de inceperea iernii, dar statisticile publicate in trecut au aratat ca numarul de gospodarii cu datorii a crescut cu 300.000 in ultimul an. De aceea, bluebox.ro vine in ajutorul tau cu solutii eficiente de incalzire, care sa aduca confort in interior, fara sa afecteze consumul.

Pentru persoanele care se lupta sa-si plateasca facturile de energie exista si solutii mai putin placute, pot alege sa-si tina incalzirea oprita sau sa porneasca incalzirea doar pentru perioade scurte de timp. Dar exista o serie de pericole asociate cu acest lucru. Daca temperatura scade sub 8°C, unii oameni sunt mai expusi riscului de infarct miocardic, accident vascular cerebral, pneumonie, hipotermie, gripa si chiar cadere si rani. Potrivit NHS, cei mai expusi riscului pe vreme rece sunt persoanele cu varsta de peste 65 de ani, cu venituri mici, cu probleme de sanatate pe termen lung si persoanele cu dizabilitati.

Mentinerea caselor noastre calde iarna inseamna mai mult decat confortul termic si problemele de bunastare aferente. Daca proprietarii sau chiriasii folosesc incalzirea doar in unele camere sau folosesc in schimb incalzitoare mici, acestea ar putea provoca mai mult condens, care se formeaza atunci cand aerul rece se intalneste cu suprafetele calde.

Acest lucru poate duce la mucegai, umiditate si o calitate slaba a aerului din interior. Daca respiram sporii de mucegai, acesta ne poate inflama si irita caile respiratorii, provocand tuse, dureri de gat, constrictie in piept si congestie nazala. Daca suntem expusi mucegaiului si umezelii pentru o perioada lunga de timp, poate creste problemele de sanatate, cum ar fi astmul.

Pe langa faptul ca ne afecteaza bunastarea, mucegaiul si umezeala ne pot deteriora casele. Pot distruge vopseaua, peretii si tencuiala, precum si tesaturile, mobilierul moale si tesaturile. Daca este lasat netratat pentru o perioada lunga de timp, poate chiar deteriora integritatea structurala a unei proprietati.

Pentru a ne imbunatati confortul termic si confortul aerului din interior, este important sa ne mentinem casele calde pe timpul iernii. Maximizarea etanseitatii la aer a cladirii, optimizarea castigurilor solare si instalarea izolatiei pot ajuta. Indiferent daca renovati o proprietate existenta sau construiti o casa noua, sunt solutii pentru a remedia problemele atunci cand vine vorba de zone precum acoperisul rece, peretii exteriori, peretii separatori si parterul.

Si, desi vrem sa pastram caldura, trebuie sa luam in considerare si ventilatia. Dupa cum am explicat, condensul poate creste in timpul iernii, dar mentinerea casei bine ventilate poate ajuta la reducerea acestuia. Pe timpul verii, ventilatia este importanta si pentru confortul termic atunci cand dorim sa aducem aer mai rece din exterior in casele noastre.

Articol de crestemafaceri.ro agentie seo