Un instructor neobosit

Un instructor neobosit

Cel mai bun instructor de dans este cel care executa toate miscarile cu naturalete, fiindca este mai intai de toate un excelent dansator. Un cursant nu poate invata de la cel care prezinta dansul teoretic si atat. El trebuie sa faca echipa cu elevul sau si sa il ajute sa execute pasii si gesturile pe ritmurile muzicii.

Unde gaseste persoana care doreste sa invete sa danseze rapid un asemenea instructor?  Exista un singur loc cu o multime de instructori de dans disponibili si profesionisti, acela fiind clubul de dans Dancevision,  infiintat in anul 2006.

Informatiile despre grupele de dans si locurile unde se desfasoara sunt pe site-ul clubului. Totul este organizat perfect, avandu-se in vedere nivelul de pregatire al cursantilor, varstele lor si obiectivele propuse.

Unii isi propun sa stie sa danseze la petreceri sa nu ramana toata noaptea asezati pe un scaun, cum stau persoanele in varsta. Nu exista bucurie mai mare ca in timpul dansului, cand trupul se misca dupa muzica si inima tresalta, bucurandu-se.

Altii doresc sa capete deprinderea de a improviza pe toate tipurile de muzica, sa nu fie stangaci in club si cei care privesc la ei sa aiba motive sa rada. Dar in toate domeniile de activitate exista si putine elite. Acestea sunt capabile de performanta. Ele obtin rezultate excelente la concursuri si pot dansa pe scenele lumii. Instructorii de dans provin din randul elitelor, fiindca si ei la randul lor au concurat pe scena.

La clubul prezentat mai sus un cursant obisnuit poate dansa alaturi de un profesionist, daca isi doreste acest lucru. Unul dintre serviciile oferite de catre clubul de dans il reprezinta lectiile oferite pentru dansul mirilor.

La nunta, dansul protagonistilor este cel mai important moment, de aceea trebuie sa pregatit perfect. In spatele unei evolutii fara cusur stau multe ore de munca si cel putin 6 sedinte de repetitii serioase.

Dansul inseamna organism sanatos pentru ca a dansa echivaleaza cu a face ore de sport. Unii fac sport pe muzica, considerand ca aceasta forma atractiva ajute enorm la adoptarea unui stil de viata sanatos.

Copiii care urmeaza cursuri de dans au de castigat urmatoarele:

-se dezvolta armonios. Se cunoaste cine practica regulat sportul si danseaza. Corpul acestuia este armonios, persoana respectiva se inalta frumos si are o pozitie corecta si frumoasa in timpul tuturor activitatilor.

-merg frumos. Sunt persoane care isi misca dezordonat mainile si picioarele, fiindca nu au studiat nimic in domeniu. Nu acelasi lucru se poate spune despre dansatori.

-se fac placuti la petreceri, fiindca danseaza, se distreaza, se bucura de viata. Parintii trebuie sa puna bazele acestor deprinderi si pentru ca nu au calificarea necesara, aducere micutilor la club reprezinta cea mai eficienta metoda.

-au o ocupatie sanatoasa si utila si prin urmare, anturajele sau alte tentatii daunatoare se exclud.

Oricat ar costa inscrierea la club, este bine ca parintii sa vina cu micutii si sa solicite cursuri de dans pentru ei. Dar preturile nu sunt mari. Ele nu reflecta nici munca instructorilor, nici asigurarea spatiului respectiv sau importanta dansului in viata unui om. Nu exista petrecere si eveniment important la care sa nu se danseze! Dansul este o forma de socializare si multi adulti s-au cunoscut la hora satului sau la club si au ramas parteneri pe viata.

Se consolideaza familii la dans, se leaga prietenii, iar tanarul socializeaza cu persoane de varsta lui. Este bine ca exista asemenea cluburi in tara si serviciile de cursuri de dans si de pregatire a mirilor pentru dansul lor sunt completate de:

-cursuri de fitness;

-programe de nutritie;

-sonorizare;

-inchiriere sali.

Cercetarile recente au demonstrat ca se poate slabi armonios si repede combinand dansul cu hrana echilibrata si cu un stil de viata sanatos. Fara interventii chirurgicale, miscarile executate ritmic pe muzica duc la arderea grasimilor si a caloriilor in plus si la pierderea surplusului de greutate.

O ora de dans poate duce la pierderea a 500 de grame, daca oamenii inteleg sa combine sanatos hrana si sa reduca portiile de mancare.

Poate ca o persoana plinuta se teme sa se inscrie intr-o anumita grupa de dans, sa nu rada colegii de ea, dar ea poate solicita ore de dans individuale cu un profesionist rabdator si avand calitati de pedagog excelent. De asemenea, copiii care viseaza sa ajunga dansatori renumiti, se impune sa fie sustinuti de parintii lor sa isi indeplineasca obiectivele, fara ca activitatea scolara sa fie neglijata.

Datele de contact ale reprezentantilor clubului sunt disponibile pe site alaturi de un formular online care poate fi completat si expediat. Raspunsurile se primesc la fel de prompt dupa cum se fac si programarile. Orele de dans sunt benefice si in timpul vacantelor fiindca reprezinta o forma de asigurare a continuitatii procesului de socializare, dar si de disciplinare, in acelasi timp.

Intreruperea cursurilor pentru o perioada indelungata are ca efect acomodarea dificila la reinceperea scolii, daca elevii nu sunt inscrisi la cursuri de dans sau la anumite ore de sport, la cursuri de pictura. Legatura cu arta, cultura, scoala trebuie sa fie mentinuta cu orice pret ca inceperea scolii sa nu fie perceputa ca o greutate mare.

Dansul este benefic, aduce persoanei care il practica  multa fericire in suflet, dar si sanatate fizica si emotionala, prin optimismul pe care il genereaza.

O ora de dans imbogateste sufletul si il elibereaza de tristete. Pentru toate virturiile sale, oamenii il indragesc si doresc sa invete sa danseze cat mai bine.

Dansul este o poveste care aduna oamenii intr-o hora sacra si care ii farmeca pe loc.