Cum se depoziteaza scandura de lemn iarna?

Cum se depoziteaza scandura de lemn iarna?

Lemnul este un material de constructie versatil si delicat, care se pastreaza cel mai bine in interior. Cu toate acestea, daca aveti spatiu limitat de depozitare in interior, iata un ghid despre cum sa depozitati cheresteaua in exterior si sa le impiedicati sa se deformeze.

Apa si umiditatea sunt inamicii principali ai lemnului. Daca deformarea lemnului, mucegaiul si eventuala degradare sunt preocuparile tale in ceea ce priveste depozitarea cheresteana in exterior, citeste aceasta postare pana la sfarsit pentru a afla cum sa previi aparitia lor. Cea mai buna varianta este sa apelezi la un depozit cherestea.

Cum sa depozitati cheresteaua in exterior

Incepeti prin a construi un suport de cherestea sau asezati resturi de lemn pe un suport plat de beton. Descarcati cheresteaua in apropierea zonei de depozitare si inspectati-le pentru defecte. Descarcati cheresteaua in apropierea zonei de depozitare si inspectati-le pentru defecte. Stivuiti cheresteaua pe suport si plasati distantiere de ½” intre fiecare placa pentru a promova circulatia aerului.

In cele din urma, acoperiti-va cheresteaua cu un material rezistent la apa si intemperii pentru a mentine lemnul uscat si in forma maxima.

Urmati acesti pasi pentru a va ghida prin procesul de depozitare a lemnului in exterior, astfel incat scandura de fag sa nu aiba probleme iarna.

Pasul 1: Construiti un suport de cherestea ridicat

Daca depozitati cherestea pentru cateva luni sau o perioada prelungita, trebuie sa construiti un suport simplu pentru cherestea – daca nu aveti deja unul. Construiti raftul intr-o zona uscata si aproape de locul de munca.  Ridicati grinzile suportului de cherestea de pe sol. Acest lucru este pentru a va asigura ca placile de lemn depozitate nu sunt in contact direct cu solul si pentru a preveni absorbtia umiditatii solului.

De asemenea, puteti opta sa va stivuiti cheresteaua pe resturi de lemn pe un suport de beton sau o terasa. De asemenea, planificati sa acoperiti raftul cu un acoperis deasupra capului si o prelata de plastic pe partile laterale pentru a mentine lemnul uscat.

Pasul 2: Descarcati si inspectati cheresteaua

Descarcati cheresteaua departe de zonele umede sau noroioase, aproape de spatiul de depozitare in aer liber. Inspectati lemnul individual pentru orice daune, inclusiv aschii, mucegai si bug-uri. Daca exista, separati placile afectate pentru tratament si depozitare specializate.

Pasul 3: Stivuiti cheresteaua pe suportul pentru cherestea

Incepeti sa stivuiti scandurile de cherestea cu cele mai lungi si mai late mergand mai intai. Apoi, continuati sa stratificati placile si folositi distantiere de ½ inch dupa fiecare placa pentru a asigura un flux adecvat de aer. Incarcati-va scandurile de cherestea pe suport, dar nu le stivuiti mai mult de 12”.

Puteti depozita cheresteaua infasurata in pachete de hartie sau cele acoperite cu un strat de protectie impotriva intemperiilor timp de aproximativ 3-6 luni. Dar daca ambalajul de hartie este deteriorat, depozitati cheresteaua intr-o zona acoperita.

Pasul 4: Acoperiti cheresteaua cu un material de bariera de vapori

Odata ce tot lemnul este stivuit frumos, acoperiti fiecare centimetru cu material rezistent la apa si vapori pentru a va asigura ca lemnul ramane uscat impotriva elementelor externe si a condensului din interior.