Cum se tracteaza o masina

Cum se tracteaza o masina

Atunci cand un vehicul nu se mai poate deplasa singur, aceasta inseamna de obicei ca trebuie tractat fie in directia unui garaj, fie in directia unui depozit de fier vechi. Pentru aceasta, exista diferite solutii care raspund unor probleme foarte diferite, si anume ca vehiculul tau sa fie tractat de un profesionist sau sa il incarci singur, daca sunt indeplinite conditiile. Apeleaza la tractarioradea24.ro cand ai nevoie de servicii de tractari.

Tractare cu un alt vehicul

Vehiculul vostru este stricat pe drumul public si doriti sa il repatriati acasa sau intr-un garaj, cerand unui prieten sa va remorcheze? Desigur, masina avariata trebuie sa fie echipata cu carlig de remorcare pentru ca operatiunea sa se desfasoare in siguranta. Intr-un astfel de scenariu, se recomanda insistent utilizarea unui bara de remorcare rigida, care trebuie omologata. Un astfel de dispozitiv este mai sigur decat o franghie obisnuita. In timpul operatiunii, acordati atentie urmatoarelor puncte:

  • Favorizati axele secundare
  • Vehiculul care remorca masina tractata trebuie sa fie mai masiv
  • Reduceti calatoria la minimum
  • Adaptati-va viteza, limitand-o la 50 km/h daca este posibil
  • In cazul unei manevre, aprindeti luminile de avarie

Cumparati o bara de tractare

Pentru a putea tracta singur un vehicul cu probleme, un utilizator trebuie sa achizitioneze mai intai o bara de remorcare, care este un echipament special conceput pentru a permite vehiculelor aflate in stare de functionare sa tracteze un vehicul imobilizat in urma unei avarii. Exista 3 tipuri de bare de remorcare:

  • bare pliabile
  • bare telescopice
  • bare standard

In timp ce barele pliabile si barele telescopice permit o depozitare mai usoara, barele standard sunt mult mai rezistente. Inainte de a cumpara o bara de remorcare, utilizatorul ar trebui sa stabileasca dimensiunea de care va avea nevoie pentru bara de remorcare, care poate varia de la sase picioare la trei picioare. De asemenea, trebuie sa defineasca o greutate maxima de tragere, care poate varia de la 1800 kg la 3000 kg.

Cand tractati cu o remorca

Va fi necesar sa se asigure ca sunt respectate caracteristicile tehnice ale remorcii, in special la nivelul greutatii totale autorizate (GVWR), inaltimea totala maxima.

Chemati un camion de remorcare

Cand un autovehicul nu mai porneste, cei mai multi utilizatori ai drumului au tendinta de a apela la primul service de avarie, pentru a se linisti si pentru a-si readuce vehiculul in stare de functionare cat mai repede posibil.

Cu toate acestea, inainte de a apela un camion de remorcare, utilizatorii ar trebui sa isi verifice in detaliu contractul de asigurare auto. De fapt, in foarte multe cazuri, asiguratorii ofera garantii in contractele lor, inclusiv in special finantarea costului reparatiilor la cel mai apropiat garaj. Aceste garantii se gasesc in majoritatea contractelor, dar pot fi supuse unui numar de restrictii, inclusiv: limita de kilometri intre autovehiculul avariat si garaj: in general, unitatile de asigurari finanteaza doar deplasarea autovehiculelor de recuperare pentru vehiculele care s-au avariat la mai mult de 50 km de un garaj.

Odata finalizate toate aceste verificari, soferul poate conecta sistemele electrice ale celor doua vehicule pentru a permite utilizarea avertizarilor vehiculului remorcat sau a unei placute de inmatriculare cu lumini, apoi isi poate incepe remorcarea.