De ce sa tinem in camera lampa de sare?

De ce sa tinem in camera lampa de sare?

Lampile de sare de Himalaya sunt facute din bucati de cristale de sare  Himalaya. Acestea servesc ca decoratiuni interioare frumoase si actioneaza ca surse naturale de lumina. Cu toate acestea, numeroasele functii diverse ale sarii de Himalaya se extind cu mult dincolo de estetica. Combinate cu o sursa de lumina din interiorul lampilor, bucatile de sare produc ioni negativi, care produc efecte pozitive asupra aerului din interior. Plasarea unei lampi de sare de Himalaya in fiecare camera a casei poate aduce mai multe beneficii pentru sanatate si mediu.

Echilibrati radiatiile electromagnetice

Aparatele de zi cu zi precum televizoarele, telefoanele mobile, computerele si tabletele elibereaza in mod constant ioni pozitivi in aer. Acestea si alte electronice obisnuite pot provoca un debordare de radiatie electromagnetica (EM), care, desi invizibila, se crede ca provoaca unele efecte grave pe termen lung. Expunerea constanta la radiatii EM este cunoscuta in primul rand pentru a provoca oboseala, creste stresul si slabeste sistemul imunitar. Lampile cu sare de Himalaya emit ioni negativi si ii anuleaza pe cei pozitivi. Prin urmare, prin neutralizarea radiatiilor electromagnetice, ele ajuta la reducerea frecventelor artificiale si chiar la prevenirea formarii energiei statice. De aceea, cea mai buna este sa ai o veioza sare in fiecare camera.

Imbunatatiti respiratia generala

Cilii sunt firele de par finite care captusesc trahea si actioneaza ca niste filtre microscopice de respiratie. Conform studiilor, ionii pozitivi scad activitatea ciliala in timp ce, invers, ionii negativi au un efect mai intensificator si pozitiv. Prin urmare, se crede ca lampile cu sare de Himalaya imbunatatesc respiratia prin eliberarea de ioni negativi care filtreaza particulele straine si mentin plamanii mai curati in general.

Curata, deodorizeaza si purifica aerul

Lampile cu sare roz de Himalaya ajuta la curatarea aerului printr-o operatiune numita higroscopie, care atrage si absoarbe moleculele de apa contaminate din mediul imediat si le blocheaza in cristalul de sare. Procesul are capacitatea uimitoare de a elimina fumul de tigara, praful si alti contaminanti din aer. Acest beneficiu este deosebit de popular, deoarece aerul sarat actioneaza ca un stimulent general pentru sanatate si poate ajuta la curatarea cailor de aer.

Calmeaza alergiile si reduce astmul

Se crede ca lampile cu sare de Himalaya filtreaza praful, mucegaiul, impuritatile si parul de animale din aerul din interior. Asa cum un spray nazal salin foloseste sare pentru a curata caile respiratorii, ele ajuta la ameliorarea simptomelor alergice de toate tipurile. Cei care se lupta cu astmul sustin ca beneficiaza si de sare de Himalaya. Este un ajutor respirator atat de eficient incat anumiti producatori au produs inhalatoare cu sare de Himalaya, destinate persoanelor care sufera de astm, bronsita si alte probleme respiratorii.

Atenueaza tusea si alte simptome ale racelii comune

 

 

Este posibil ca ionii negativi eliberati de lampile cu sare de Himalaya sa protejeze impotriva germenilor din aer. Pe langa eliminarea acestor contaminanti din aer, sarea permite, de asemenea, organismului sa filtreze aerul mai eficient, in incercarea de a bloca orice particule straine sa ajunga in plamani. Acest lucru poate preveni aparitia tusei, stranutului, durerilor de gat si a altor simptome minore ale racelii comune.

Creste fluxul sanguin

Studii speciale au sugerat ca ionii negativi, cum ar fi cei emisi de lampile cu sare de Himalaya, pot accelera fluxul sanguin. Acest impuls ajuta la ameliorarea mai multor tulburari ale sistemului vascular si poate preveni anumite leziuni ale plamanilor.

Ridica nivelul de energie

Ionii pozitivi epuizeaza corpul de energie si se crede ca lampile cu sare de Himalaya pot face de fapt opusul. Ionii negativi cresc nivelul de energie, ceea ce produce un efect revigorant similar cu senzatia de intinerire obtinuta prin petrecerea timpului in natura.