Imprimarea pe materiale rigide

Imprimarea pe materiale rigide

Majoritatea imprimantelor UV pot imprima pe cele mai rigide materiale, inclusiv lemn și metal, precum și piatră și sticlă.

 

Practic, prin procesul de imprimare UV, se poate face print materiale rigide cu grosime de până la 5,08 cm (PVC, Plexiglass, Foam, Forex, Policarbonat, Polistiren, Acril, Carton Ondul, Aluminiu, Lemn, Piatră și multe alte materiale). Acest print pe materiale rigide este rezistent atât la zgâriere cât şi la raze UV.

PVC

Când vine vorba de print materiale rigide, tipărirea pe plastic este una dintre cele mai solicitate, deoarece există multe variante disponibile. În timp ce consumatorul mediu poate obține doar o cunoaștere sumară a substraturilor din plastic, există o varietate incredibilă de materiale plastice care sunt potrivite pentru print digital materiale rigide cu un număr infinit de aplicații, fiecare având propriile avantaje.

PVC-ul este un plastic dur, extrem de versatil atunci când este utilizat în diverse scopuri de promovare. Produsele din PVC au finisaje netede pe ambele părți, oferind suprafețe de imprimare superioare, care prezintă extrem de bine culoarea și imaginile. Acest lucru le face ideale și pentru print digital pe două fețe.

Polistiren

Polistirenul este unul din materialele rigide pe care se poate printa. Polistirenul este foarte convenabil şi flexibil. Alegând print materiale rigide, veţi putea beneficia de personalizare deoarece polistirenul poate fi tăiat în orice formă. De asemenea, acesta are o suprafață plană și netedă, care îi conferă un aspect de înaltă calitate fiind durabil și rezistent la apă. Un astfel de print digital materiale rigide poate oferi un aspect profesional brandului dvs., în culori vii, grafică deosebită şi imagini care vă vor face afacerea să iasă în evidență.

De asemenea, optând pentru print materiale rigide, le veţi putea personaliza cu brandul sau sigla de afaceri, cu orice imagine sau mesaj la alegere. Imprimarea pe polistiren este atât de flexibilă și versatilă, încât poate fi tăiată în orice formă doriți pentru a se potrivi spațiului care vă place.

 

 

Acril

Profesioniștii în print materiale rigide pot tipări imagini și fragmente de text pe aproape orice material. Imprimarea pe acril este din ce în ce mai populară și apreciată în aceste zile, deoarece oferă o mulțime de avantaje. Unul dintre avantajele principale ale unei astfel de imprimări este simplul fapt că oferă rezultate fabuloase. Practic, culorile și nuanțele unei anumite imagini vor arăta mai atrăgătoare, vibrante și luminoase pe o bucată de acril în comparație cu alte materiale de imprimare. Există, de asemenea, mai multe tehnici de print digital materiale rigide care pot face o imagine să pară absolut uimitoare.

Carton ondul

O imprimare pe carton ondul va fi întotdeauna deosebită, deoarece cartonul ondul are o suprafață netedă. Astfel, orice print pe un astfel de material va avea un aspect profesional. Cartonul ondul este materialul de ambalare ales de multe mărci şi folosit în multe industrii. De asemenea, acesta protejează împotriva umezelii şi oferă soluţii durabile de ambalare.

Aluminiu

Procesul de print materiale rigide este unul deosebit, fiind realizat cu Software Caldera GrandRip+, dedicat aplicațiilor de format mare, ce asigură o bună productivitate şi o corectă reproducere a culorilor. Rapid, flexibil și puternic, permite culorilor să dureze foarte mult timp fără a pierde vibrația și a deveni plictisitoare. Printarea pe aluminiu şi pe materiale metalice este excelentă deoarece sunt materiale rezistente la zgârieturi, pete și substanțe chimice și au avantajul suplimentar de a fi impermeabile. Acest lucru înseamnă că puteți expune produsul în majoritatea locurilor în care nu sunt recomandate materialele tradiționale, cum ar fi locațiile umede (de exemplu băi) și să nu vă faceți griji cu privire la protejarea lor.

Astfel, avantajele de print materiale rigide sunt nenumărate şi esențiale pentru mai multe sectoare şi industrii. Tipărirea digitală este procesul ideal pentru tiraje mici, medii şi mari și permite crearea de imprimare personalizată.