Incaltaminte copii reduceri – pentru a porni cu dreptul in viata!

Incaltaminte copii reduceri – pentru a porni cu dreptul in viata!

Cele mai importante elemente din garderobe unui copilas, pantofii sunt cei care trebuie sa asigure un maximum de confort si sa se armonizeze in acelasi timp cu hainele copilasilor, pentru a crea cele mai confortabile si cele mai fermecatoare tinute.

Cum alegi cele mai bune modele de incaltaminte copii reduceri?

Expertii sunt de parere ca pantofii au o influenta foarte mare asupra evolutiei corecte a piciorului copilului. Este foarte important deci sa se aleaga pantofi supli si confortabili si adaptati fiecarei etape de mers.

Tipurile de pantofi joaca deci un rol foarte important in buna dezvoltare a picioarelor copilasului. Iata care sunt in acest sens, exigentele de care sa tii cont in alegerea celor mai potrivite modele de incaltaminte copii reduceri.

  • Gleznele trebuie sa fie libere. Modelele de incaltaminte care sunt prea inalte si prea rigide deci trebuie sa fie evitate.
  • Intariturile de la calcai trebuie sa fie cele mai solide. Trebuie sa fie intarite asa cum trebuie, deoarece unii copii au tendinta de a le scoate in afara, dar si pentru a asigura o pozitie sau atitudine normala si corecta a calcaielor.
  • Zona degetelor trebuie sa fie mai inalta, lata si cat mai bine intarita.
  • Restul pantofului trebuie sa fie cat mai simplu pentru a putea permite miscarile libere.
  • Talpa pantofilor pentru copii trebuie sa fie aderenta si supla, dar nu in orice loc, ci mai degraba in locul unde degetele se flexeaza mergand.
  • Pantofii trebuie sa fie confectionati din cel mai moale si mai suplu material, care sa permita picioarelor sa “respire”. In acest fel se va evita distrugerea pielii si infectiile fungice.
  • Interiorul incaltamintei pentru copii nu trebuie sa prezinte croieli in relief.
  • De asemenea, pantofii trebuie sa fie inchisi. Sireturile, Velcro sau cataramele doar asigura stabilitatea si nu lasa copilasul sa ii dea jos atat de repede. Tipurile de inchidere de la pantofi se pot ajusta in functie de latimea picioarelor si de lungimea picioarelor.
  • Pantofii trebuie sa se adapteze formei picioarelor copilasilor, forma picioarelor fiind una personala, niciuna nu este la fel.
  • Talpa trebuie sa fie si antiderapanta pentru ca acestia sa nu alunece.

Care sunt calitatile indispensabile ale unei perechi bune de pantofi pentru copii?

Este foarte important deci ca pantofii pe care ii alegi pentru copii sa fie cat mai supli si mai lejeri cu putinta pentru a nu rani sau strange piciorul in vreun fel. Pantofii trebuie sa se adapteze picioarelor copiilor si nu invers. Si acestia nu trebuie sa se comporte altfel atunci cand sunt incaltati- sa schimbe pozitia picioarelor pentru a tine pantofii sau sa isi agate degetele de pantofi pentru a putea tine pantofii in picioare.

Pantofii cu Velcro pot sa fie o buna alegere atunci cand se doreste favorizarea autonomiei. De la cinci ani se pot lua si pantofi cu sireturi pentru a se favoriza dezvoltarea motricitatii fine.

Copilasul trebuie sa se simta bine in pantofii alesi si sa ii placa sa ii poarte. In acest fel, te ptoi asigura de faptul ca ai facut cea mai buna alegere.

Poti sa vizualizezi toate produsele noastre pe siteul Comparix.