O gradinita la care parintii isi lasa copiii cu toata increderea

O gradinita la care parintii isi lasa copiii cu toata increderea

Si copiii sunt dependenti de parinti pana la o anumita varsta, dar si parintii de copiii lor. Obisnuiti sa isi vada copiii, sa ii supravegheze atent si sa se joace tot timpul liber cu micutii sunt parinti care suporta greu despartirea de acestia si traiesc sentimente contradictorii cand acestia cresc si trebuie sa mearga la gradinita sau la scoala. Pe de o parte, sunt multumiti ca micutii cresc si viata isi urmeaza cursul, pe de alta parte, stiu ca pe masura ce se despart de copilarie, copiii vor merge la casele lor si se vor desparti de parinti.

Prima experienta de acest fel are loc cand micutii sunt dusi la gradinita, loc in care acestia raman in grija unor persoane straine dupa caz: 5 sau 10 ore.

Cu ani sau luni inainte de inscriere, parintii merg la gradinite, se intereseaza si compara oferte diferite, sa o gaseasca pe cea mai buna pentru copiii lor. Ce isi doresc parintii de la o gradinita?

  1. Sa stie ca nimic rau nu li se poate intampla copiilor lor in timpul petrecut acolo. Spatiile sa fie sigure, personalul atent, temperatura potrivita, curatenia facuta in fiecare zi.
  2. Sa fie siguri ca micutii nu sunt agresati fizic si verbal in acel loc, ca nu sufera si se simt perfect. O vorba rea spusa copilului il raneste cel mai tare pe parinte.
  3. Dezvoltarea copiilor si educatia aleasa a acestora sa primeze. Personalul sa se ocupe de micuti, sa ii invete sa vorbeasca frumos, cursiv si expresiv, sa fie antrenati in jocuri si activitati interesante.
  4. Copiii sa fie scosi in oras, la muzee, in parcuri, la spectacole si sa li se formeze un comportament adecvat circumstantei respective.
  5. Sa se predea cursuri de limbi straine. La varsta aceasta, parintii nu au pretentii exagerate, fiindca inteleg ca un copil nu poate vorbi cursiv in engleza sau in germana. Bucuria cea mare consta in faptul ca la serbari, micutii spun poezii in limbi straine, canta cantecele si pot traduce anumite replici pe care le aud. Ei cresc cu deprinderea de a intelege partial mesajele si de a le reproduce pe acele mai interesante.

Parintii care isi doresc atat de multe lucruri pentru copiii lor, experimenteaza la gradinite particulare visul implinit 100% , fiindca  raportul favorabil scris de ARACIP demonstreaza calitatea educatiei care se ofera in aceste unitati de invatamant.

Numarul de copii care ii revine unui cadru didactic este mai mic decat la gradinitele de stat, astfel incat educatoarele se pot ocupa de fiecare copil in parte. La cerere, personalul gradinitei poate prelua copiii, asigurandu-li-se in acest fel si transportul la gradinita. Mesele zilnice gatite in bucatarie proprie din cele mai proaspete ingrediente reprezinta de asemenea un ajutor pentru parintii activi. De multe ori se gateste la sfarsitul saptamanii sau de doua ori pe saptamana, iar copiii au nevoie de mancare calda in fiecare zi. Mancarea de tip fast-food nu reprezinta o solutie pentru hranirea copiilor, deoarece nu este sanatoasa nici pentru adulti. Este mult mai sigur ca parintele sa stie ca la gradinita, la cresa sau in clasele I-IV copilul primeste un mic dejun sanatos, masa de pranz care sa il ajute sa creasca si sa acumuleze in organism substantale necesare si o gustare de seara la fel de sanatoasa.

Copiii de astazi manifesta de mici inclinatii artistice sau sunt mari iubitor de stiinta, sport si tehnologie. Multi parinti si-ar dori sa le dezvolte aceste talente, dar nu au timpul necesar sa mearga cu ei acolo unde se organizeaza diferite cercuri. La Teddy Bar copiii pot fi inscrisi de la inceput la pian, la pictura, la sah sau la inot. Temele se fac in timpul programului after school, iar vara se organizeaza scoli de vara ca parintii sa isi stie copiii in siguranta.

La Teddy Bar copiii primesc suport material si spiritual tot timpul, de aceea se simt ca acasa.

Pentru cei care nu pronunta corect cuvintele sunt disponibile ore de logopedie. Baletul ajuta cursantii sa isi formeze mersul gratios si miscari delicate, sahul fiind o adevarata gimnastica a mintii.

La fel de utile sunt si cursurile de inot, iar de cele de robotica micutii se indragostesc pe loc.

Nu conteaza ca optionalele se platesc separat, ci faptul ca micutul beneficiaza de toate acestea fara ca parintele sa isi rezerve timp sa il duca si sa il aduca.

Experientele micutilor si parintilor cu Tedy Bar sunt cele mai placute, tocmai de aceea numarul celor care vin sa se inscrie din vara la aceasta gradinita particulara creste de la an la an. O oferta asa de buna nu trebuie sub nicio forma sa fie ratata, mai ales ca pretul nu este atat de mare.

Personalul le formeaza copiilor depinderi si comportamente folositoare tot timpul: sa asiste la un spectacol si sa emita judecati de valoare obiective, sa iubeasca muzeele si sa analizeze atent exponatele, sa ii ajute pe copiii mai mici decat ei care se afla in incurcatura.

La Teddy Bar copiii invata jucandu-se de aceea efortul nu li se pare prea mare.

Pentru a nu suferi enorm cand copiii vor zbura din cuibul parintesc este bina ca parintii sa ii lase pe micuti sa mearga in taberele de vara si in cele de schi, fiindca si lor le va fi mai usor cand vor pleca la liceu sau la facultate.

Teddy Bar nu le fura copiilor copilarie, ci le ofera prilejul de a invata jucandu-se si de a se dezvolta personal continuu.