Principalele variante posibile pentru a obține împrumut pentru diverse nevoi personale

Principalele variante posibile pentru a obține împrumut pentru diverse nevoi personale

Cel mai bine este să economisești bani lunar și să ai astfel fonduri suficiente și pentru situațiile neprevăzute. Însă de la ideal la realitate este de obicei distanță mare, așadar oricui i se poate întâmpla să ajungă în unele momente în care are nevoie de un împrumut pe termen scurt. Poate fi vorba despre electrocasnice care trebuie înlocuite, despre o renovare necesară acasă ori despre oportunități de care merită să se profite – de exemplu o vacanță la super preț sau o reducere consistentă la un laptop sau un Smart TV care era dorit de mult timp.

 

Situațiile pot fi diverse, de la un eveniment fericit în familie (un botez sau o nuntă) la probleme care trebuie rezolvate. Mereu, banii sunt necesari. Ce faci dacă nu ai suficiente fonduri? Apelezi la un credit de nevoi personale. Iată ce variante ar exista pe piață :

Credit de nevoi personale

Prima idee este să apelezi la un credit bancar, un împrumut de nevoi personale simplu, fără garanții. Există multe bănci comerciale în România și toate promit condiții foarte avantajoase. Analizând ofertele, vei observă că trebuie să acorzi atenție multor detalii, precum dobânzi, taxe, comision de acordare etc. Este foarte posibil să fie nevoie să îți deschizi un cont bancar la banca respectivă și ai putea avea alte comisioane asociate.

 

Dacă găsești o promoție, este posibil să ai condiții într-adevăr bune, dar procesul este de obicei unul de lungă durată în analiză și acordare efectivă, cu destul de multă birocrație, chiar și dacă nu se solicită adeverință de venit. De asemenea, este posibil ca suma minimă acordată să fie mai mare decât cea de care ai nevoie și să fie necesar să îți muți încasarea salariului la banca respectivă pentru condițiile cele mai bune de creditare.

 

Credit  ipotecar

Tot la bănci există și variante de credite cu ipotecă. Avantajul este că poți să primești o sumă mai mare pentru achizitia unui imobil și să ai dobândă redusă. Dezavantaje: ipoteca în sine, costuri asociate însemnate (inclusiv notariale), procedură mai complicată, termen lung până la primirea banilor. Un astfel de credit este avantajos pe termen mai lung și pentru sume mari.

 

Credit online

Un credit rapid online este o soluție aleasă de tot mai mulți români. Astfel de credite sunt acordate de la distanță și foarte rapid. Se poate contracta un credit online, de pe site-uri precum credius.ro Aici poți primi creditul în doar 3 minute. Au tehnologia modernă și foarte simplă. Nu ai nevoie decât de o carte de identitate și de un selfie trimis de pe telefonul tău, iar semnarea contractului de credit se face printr-o simplă bifare pe ecranul telefonului. Banii ajung instant direct pe cardul tău. Avantajul principal este comoditatea și rapiditatea – primești banii simplu, chiar și seara sau în weekend.

 

Card de credit

Un card de credit poate fi avantajos pentru plata în rate. Astfel de carduri de credit pot fi emise de bănci comerciale și IFN-uri. Teoretic, ai bani la dispoziție și poți plăti chiar direct la comercianți. O asemenea variantă de creditare trebuie folosită însă cu maximă atenție și precauție, pentru că de unele detalii poate depinde enorm costul unui card de credit în utilizarea efectivă.