Cum sa alegi vinul rosé perfect

Cum sa alegi vinul rosé perfect

Vinurile rosé sunt adesea asociate cu vremea frumoasa, distractia si lipsa responsabilitatilor. In ultimii ani popularitatea lor a crescut considerabil, fiind alegerea perfecta pentru cei care nu se pot hotari intre cel alb sau rosu. Procesul de vinificatie este exact la fel ca in cazul celui rosu, diferenta fiind faptul ca pielitele boabelor de struguri sunt lasate la fermentat pentru o perioada mai scurta de timp. Vinurile rosé sunt foarte versatile, astfel ca se pot servi alaturi de o multime de preparate. Totusi, fiecare vin poate avea propriile note si arome distincte, iar pentru a fi sigur ca nu dai gres este important sa alegi un vin produs intr-o regiune renumita. In Romania exista numeroase zone viticole cunoscute pentru calitatea vinului produs, iar Dealu Mare este una dintre acestea.

De asemenea, conteaza daca vinul pe care il alegi este sec sau dulce. Chiar daca acest detaliu poate ca nu este specificat intotdeauna pe eticheta sticlei, de regula, vinurile cu o concentratie alcoolica mai mare de 11% sunt seci, pe cand cele dulci tind sa aiba o concentratie mai redusa de alcool. Vinurile dulci produse in tari precum Italia, Franta sau Spania sunt, de obicei, mai astringente, pe cand cele din America de Sud, Australia sau Statele Unite ale Americii sunt mai fructate, avand concentratii mai mari de zahar. Vinurile rosé sunt cele mai bune atunci cand sunt proaspete, insa exista si cateva exceptii de la regula. Totusi, pentru a nu-ti asuma niciun risc, ideal este sa te orientezi catre cele produse in ultimii ani.

Cine isi doreste, asadar, un vin proaspat, plin de arome si racoritor merita sa aleaga vinurile rosé. Acestea nu doar ca se pot servi alaturi de o multime de preparate, dar se dovedesc a fi ideale intr-o multime de contexte sociale, de la zile de nastere, la iesiri la terase, nopti lungi petrecute pe malul marii, seri de jocuri de societate alaturi de cei dragi si nu numai. Vinurile rosé produse de Crama Budureasca nu mai au nevoie de prezentare pentru ca sunt renumite in tara noastra pentru calitatea premium. Anual se aleg cei mai buni struguri rosii pentru a da viata vinurilor rosé, fie ca vorbim de cupaje, fie de soiuri pure cu caracteristici unice.

Rosé din gama Budureasca Clasic a prins viata din amestecul perfect al strugurilor Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot si Pinot Noir. Incanta prin culoarea sa roz pal si cu gustul fructat, avand arome intense de fragi, zmeura si cirese completate cu note de trandafiri. Aciditatea este proaspata si postgustul lung si curat, asa ca este un vin plin de eleganta, usor de consumat, care se dovedeste a fi ideal pentru o multime de ocazii. Merita sa il servesti ca atare, fie alaturi de preparate din fructe de mare, salate, mezeluri, sendvisuri sau mancare din bucataria mexicana.

Rosé din gama Budureasca Premium este un alt vin de inalta calitate din portofoliul Cramei Budureasca care a prins viata din amestecul strugurilor de Feteasca Neagra si Pinot Noir. Acesta cucereste instant cu culoarea sa stralucitoare de aramiu deschis si incanta cu aromele si gustul de zmeura si capsuni. Finalul este proaspat si curat, astfel ca vinul se dovedeste a fi foarte versatil si poate fi servit alaturi de o multime de preparate. De la salate si fructe de mare, pana la peste, pui sau platouri cu branzeturi fine, fie ca alegi sa gatesti sau sa comanzi mancarea preferata, vei avea parte de libertate deplina. Pentru ca toate calitatile acestui vin sa fie evidentiate se recomanda servirea sa la o temperatura de circa 7 – 9 grade.