Punctualitatea garantata de ceasurile Tissot înseamnă profit și în viață și în afaceri

Punctualitatea garantata de ceasurile Tissot înseamnă profit și în viață și în afaceri

Mereu am fost pasionat de economie și de felul în care poți optimiza lucrurile pentru a merge cât mai bine. Da, pare o frază banală pe care este posibil să o fi auzit de multe alte ori pe la tot felul de cursuri de formare, leadership sau poate chiar și prin cărți de specialitate (motivaționale – sigur nu beletristică). Mi-a plăcut să aflu și să descopăr variante de a fi mai bun, de a afla cum pot deveni un lider pentru alte persoane, aducând valoare adăugată proiectelor în care am ajuns să mă implic. Pare ușor însă un element cheie pe care am ajuns să-l cunosc și să-l descopăr destul de bine (care din păcate în România ajunge să fie tot mai rar amintit) este punctualitatea. Da, așa este, ați citit bine – titlul Punctualitatea înseamnă profit și în viață și în afaceri – este practic o concluzie pe care doresc să o subliniez deoarece nu mulți sunt cei care o amintesc și aleg să discute despre…

Poate unii dintre voi vor râde însă în prezent sunt multe persoane care nu sunt absolut deloc familiarizate cu ceea ce înseamnă punctualitatea. Fie pentru că trăiesc și sunt obișnuiți cu un alt stil de viață, fie pentru că setul propriu de valori este cu mult diferit față de cel normal cu care o parte dintre noi, cei mai de modă veche, eram obișnuiți.

Un ceas ajunge ca pentru unii să însemne mai mult decât un simplu obiect, cel mai adesea folosit pentru designul personal. Personal de aici cred că ar trebui să plecăm cu multe puncte de discuție atunci când vrem să facem referire la punctualitate. Alte persoane ar spune că un simplu accesoriu ce se poartă cel mai frecvent la mâna stângă și care nu face decât să indice ora uneori poate și data este depășit de ceea ce în prezent ajunge să se numească tehnologie Smart. Poate că da, poate că nu, însă la esență ceasul ajunge să rămână un element simbol al punctualității – nu doar un simplu accesoriu peste care merită să trecem ușor cu vederea. Dincolo de eleganța pe care o oferă indiferent de ținută, moment sau eveniment, Tissot își propune să rămână un element etalon în ceea ce privește seriozitatea și punctualitatea. Da, mai ales în situațiile în care ceasul este văzut ca un element de bun gust. Și da, cinstiți să fim, un ceas nu te face neapărat punctual însă poate sublinia și scoate în evidență educația și bunul gust – aspecte complementare punctualității.

Sunt sigur de faptul că în viața de zi cu zi cât și în afaceri, punctualitatea ajunge să însemne profit. Indiferent de ceasul purtat, model, mărime ori pur și simplu design – acesta ajunge să spună totuși multe despre personalitatea ta, indiferent că facem referire la viața personală ori la cea de business. Dar chiar și așa nu uita să ai un set de elemente și valori de unde punctualitatea să nu lipsească. Greu? Personal n-aș crede asta însă fiecare este liber să creadă ce vrea.

Analizând proiectele în care ajung să mă implic, îmi dau seama că pentru o persoană ca mine, punctualitatea ajunge să însemne o unealtă de care prefer să mă folosesc ori de câte ori am ocazia. Printre cetățenii străini de la care mărturisesc că am avut extrem de multe lucruri de învățat – am înțeles că ceasul fie el chiar și Tissot, reprezintă un element fundamental al punctualității. Banal dar totuși extrem de bine respectat mai ales atunci când e să ne referim la ținuta de business a unui om de afaceri.

Alergăm după profit, lucru pe care ar trebui să-l recunoaștem ori de câte ori avem ocazia, pentru că e un aspect de business, ușor de înțeles pentru foarte mulți dintre noi. Dar dincolo de asta, fundamentele și valorile adevărate ce stau la baza fiecăruia dintre noi ar trebui să primeze mai mereu.

Tissot își propune să rămână un reper al eleganței pentru cât mai mulți dintre noi. Aparține celor de la Helvetia Luxury Watches – companie cu tradiție în lumea ceasurilor, a bijuteriilor şi a accesoriilor. Gama de ceasuri te va cuceri destul de ușor, dacă mă întrebi pe mine, însă dincolo de acest aspect, este important să înțelegi dar să și aplici, unul din fundamentele esențiale ale timpului și anume punctualitatea. Dă o notă de respect timpului, atât pentru tine cât și pentru cei cu care ajungi să interacționezi. Respectă fiecare minut și vei avea orice situație sub control. Înseamnă inclusiv profit pentru tine și cei cu care lucrezi zi de zi. În plus îți va da o notă aparte de respect.

Din păcate, educația financiară din România, amintește tot mai rar despre fundamentele punctualității. Tissot, un brand pentru unii, nu reprezintă totuși un factor generator al punctualității, însă poate fi un element cheie atunci când vine vorba despre bun gust.

În concluzie ajung să cred că dincolo de experiențele de tot felul pe care într-un fel sau altul le dezvoltăm, putem include extrem de ușor elemente aducătoare de profit precum: punctualitate, respect și viziune.

Poate un secret pentru unii sau un element bine cunoscut pentru alții, punctualitatea reprezintă înainte de toate un factor care cere și impune în același timp o doză de respect, fie că ajungem să ne referim la viața personală ori la cea de business.

Educația antreprenorială merită studiată cu atenție însă nu trebuie uitat faptul că adevăratele valori sunt cel mai adesea reprezentate prin accesorii și elemente de design unice, la fel ca și Tissot.