Surse de alimentare disponibile pentru aragazuri

Daca a venit momentul sa achizitionezi un aragaz nou, atunci e bine sa te documentezi atent inainte de a alege modelul potrivit nevoilor tale. Poti achizitiona rapid online un aragaz care ti se potriveste, mai ales ca ai o multime de informatii utile pe site-ul celor de la Techstore.ro.

Aici gasesti o gama larga de aragazuri si alte electrocasnice cu care sa iti echipezi cea mai moderna bucatarie. Sursa de alimentare a aragazului este foarte importanta. Fiecare sursa de alimentare are avantajele sale, dar si dezavantaje care te pot impiedica sa gatesti ce-ti place, asa ca trebuie sa fii foarte atent ce alegi.

Aragazuri pe gaz

In principal, avantajul acestui tip de aragaz este pretul de achizitie. Pe piata sunt foarte multe modele de aragazuri pe gaz foarte ieftine dar e bine sa tii cont si de facilitatile pe care ti le ofera. Costul de utilizare este, de asemenea, un avantaj major. Gazul este foarte ieftin, iar consumul lunar poate fi de ordinul catorva zeci de lei, asadar se poate dovedi o investitie eficienta.

Daca deja folosesti un aragaz pe gaz, este bine sa ramai pe aceeasi solutie de alimentare deoarece ai deja setata instalarea potrivita. Un mare dezavantaj al acestui tip de aragaz e faptul ca prezinta un pericol mare datorita utilizarii gazelor naturale. E bine sa iti cumperi si un senzor de gaze pentru a evita riscul producerii unei explozii din cauza scurgerilor necontrolate de gaze.

Aragazuri electrice

Desi costul de achizitie este mai mare, pe termen lung aragazul electric este o alegere inteleapta. Acesta are si o siguranta mai mare in utilizare deoarece este dotat cu sigurante speciale pe fiecare arzator si nu necesita aprobari de instalare sa verificari anuale, ca in cazul aragazelor pe gaz.

Eficienta de utilizare este mare, deoarece plita cu inductie foloseste cea mai mare parte din energie pentru incalzire, fata de cea pe gaz acolo unde peste 40% din energie se pierde. Si ca design acest tip de aragazuri se incadreaza foarte bine in orice bucatarie, deci inca un avantaj pentru care merita toti banii.

Principalul dezavantaj e reprezentat de faptul ca trebuie sa fie modificata instalatia electrica pentru a avea o alimentare speciala pentru aragaz.

Aragaz mixt

Daca nu te hotarasti intre cele doua surse de alimentari sau ambele prezinta avantaje de care vrei sa beneficiezi in timpul gatirii, atunci poti alege un aragaz cu plita pe gaz si cuptor electric. Astfel beneficiezi de avantajele ambelor surse de energie si poti gati mancarurile preferate in cele mai bune conditii.

Intra pe Techstore.ro Electrocasnice Excelente si alege-ti modelul de aragaz potrivit nevoilor tale.