Vinurile rosii seci cu care sa ne delectam toamna aceasta

Toamna a pus stapanire treptat pe intreaga tara si ne invita sa petrecem mai mult timp in locuinte. O seara pe cinste poate fi completata si cu un vin pe masura, iar pentru sezonul in curs vinurile rosii seci sunt cele mai populare.

Vinul rosu de calitate se obtine doar din cei mai buni struguri, iar zona viticola care gazduieste Crama Budureasca este cunoscuta pentru conditiile de care dispune. De la sol, pana la clima si altitudine, priceperea oenologului si a podgorenilor, toate influenteaza mult calitatea vinurilor obtinute. Gama Budureasca Premium este dedicata in special sectorului HoReCa si reprezinta o alegere inspirata pentru pasionatii si cunoscatorii acestei bauturi. Premiate la cele mai pretistigioase competitii din jurul lumii, de la Decanter, la Berliner Wein Trophy sau Mondial de Bruxelles, vinurile din gama Budureasca Premium reprezinta alegerea potrivita pentru toti cei care isi doresc sa se bucure de calitate maxima la un pret corect.

Acestea sunt vinificate exclusiv in sec si maturate partial la baric pentru cel putin trei luni, perioada care difera in functie de tipul strugurilor. Pentru ca se pot asocia cu cele mai deosebite mancaruri, intalnim vinurile din gama Budureasca Premium in hotelurile si restaurantele importante din tara.

Feteasca Neagra din gama Budureasca Premium este un vin care te cucereste pe loc, fiind unul dintre cele mai apreciate. Pentru a prinde viata este nevoie de un proces amplu in care fiecare detaliu are propriul sau aport. Dupa ce se aleg cei mai buni struguri, se deschiorchineaza si se zdrobesc, iar mustul se fermenteaza in cisterne de inox pana la 14 zile la o temperatura de 29 de grade. Ulterior, dupa fermentatia alcoolica are loc cea malolactica, proces de care este nevoie pentru ca vinul sa devina catifelat si sa aiba taninurile moi. Dupa finalizarea vinificatiei, o parte din cantitatea totala se matureaza in baricuri de stejar pentru circa cinci luni, astfel incat sa se obtina complexitatea si aromele unice pentru care acest vin este atat de apreciat. Feteasca Neagra din gama Budureasca Premium este usor de identificat prin noua sa eticheta neagra si prin culoarea rosu rubiniu inchis. Aromele fine de gem de prune si cuisoare sunt o adevarata placere. Gustul de prune, mure, vanilie si piper negru este intens, iar vinul se simte placut pe palatin. Taninurile catifelate sunt cele care asigura o structura buna si o textura cremoasa. Acesta este un vin pe care merita sa il savurezi in aceasta toamna, iar pentru ca experienta sa fie una completa se recomanda a fi servit la o temperatura intre 18 si 20 de grade. Il poti acompania cu specialitati romanesti sau internationale din carne de porc sau vita, iar alaturi de o portie de costite de porc marinate in sos barbeque bine fragezite in cuptor chiar este un deliciu.

Un alt vin rosu sec de care sa te bucuri in aceasta toamna este Shiraz din gama Budureasca Premium. Culoarea sa rubiniu inchis ascunde un nas complex dominat de arome de mure, iar vinul este corpolent, avand taninuri ferme si un gust intens de fructe de padure completat de accente fine de piper. Pentru a fi pus in valoare, se poate servi alaturi de preparate picante din carne tocata sau cu fripturi din carne de vita. Totodata, pentru ca experienta sa fie completa, se recomanda servirea vinului la o temperatura intre 18 si 20 de grade.

Mai multe sticle de vin rosu sec gasesti in cadrul magazinului online al Cramei Budureasca, acesta fiind locul in care ai toate sansele sa iti gasesti noul favorit, tu pe care o preferi?