Detii un depozit intr-o proprietate industriala si nu stii ce sa faci cu el? Pentru a rezolva aceasta problema, exista deja multe proiecte inovatoare care sunt dezvoltate in favoarea de a profita de aceste depozite de multi metri patrati care ofera un serviciu actual ce va oferi acestor locuri un nou mod de viata. In hale industriale pot fi facute mai multe activitati.
Hale industriale goale, ce sa fac cu ele?
Nu va faceti griji, nu sunteti singurul. Sunt multi care, ca si tine, datorita unei activitati industriale anterioare, detin hale industriale de vanzare.
Fermele de insecte, viitorul halelor industriale
Vechiul depozit industrial logistic dintr-o zona industriala este locul ideal pentru a va dezvolta proiectul de crestere a insectelor. Situat in orice municipiu, vechiul depozit poate deveni noua ta sursa de venit.
» Ce este o ferma de insecte?
O ferma de insecte este un loc sau o incinta proiectata pentru reproducerea, si cresterea diferitelor specii de insecte. Acestea sunt crescute pentru a fi utilizate pentru productia de faina, hrana pentru animale si pentru entomofagie sau alimente umane.
Spre deosebire de ceea ce ati putea gandi, fermele de insecte sunt locuri mici (nimic de-a face cu fermele traditionale de porci si bovine). Aceste ferme pot fi amenajate de la 100m2 si pana la minim 250 m2 de orice alt tip de depozit.
» Este profitabil sa se infiinteze o ferma de insecte?
Revolutia acestui tip de ferme depaseste granitele tarii, exista deja multe tari, cum ar fi Belgia, Olanda sau Canada, in care acest model de afaceri este implementat de ceva timp si da roade.
Costurile scazute de productie si intretinere a acestui tip de ferme, impreuna cu amploarea sectoarelor interesate de acest tip de produse, cum ar fi fermele de animalele sau furajele pentru reptile si alte specii, sunt doua motive mai mult decat importante pentru a continua sa credem in viitorul acestui model de afaceri.
» Ce insecte pot fi crescute?
Daca va ganditi sa investiti in acest tip de afacere, trebuie sa stiti care insecte sunt cele mai utilizate, deoarece, desi, in principiu, ati putea reproduce orice tip de insecta, nu toate au aceleasi aplicatii comerciale.
Pentru a sti ce insecte sunt la o cerere mai mare, trebuie doar sa va uitati la cele care sunt deja utilizate in industrie, de exemplu in vanzarea hranei pentru animale.
- Greieri comun(Gryllus asimilis): aceasta insecta este utilizata in principal in hranirea animalelor exotice, cum ar fi reptilele. Desi in Romania nu este inca posibil sa fie comercializat pentru consumul uman, in alte tari europene, cum ar fi Belgia si Olanda, este una dintre insectele cu cea mai mare proiectie entomofobica.
- Viermii de masa (Tenebrio molitor): pe langa hranirea animalelor exotice, viermii de masa sunt utilizati pentru reproducerea speciilor in acvacultura, adica pentru pestii crescuti in ferme.
- Vierme rege(Zophoba morio): dieta umana a acestui tip de insecte este deja o realitate in multe tari datorita marii surse de proteine pe care o ofera. De asemenea, este folosit ca hrana vie pentru animale mari, cum ar fi reptile sau pasari.