Cele mai interesante moduri de a se pregati pentru Craciun

Cele mai interesante moduri de a se pregati pentru Craciun

Iata cateva modalitati de a va pregati pentru Craciun. Nu doar impodobirea de brazi artificiali si a casei este esentiala, ci si pregatirea ta…

Pregatirea slaba este de natura sa duca la o petrecere mediocra de Craciun.. Cea mai importanta petrecere aniversara sarbatorita anual in ultimele doua milenii este cea a lui Isus, Domnul, pe care il numim Craciun.

Cel mai bun Craciun din viata ta

Speranta noastra si rugaciunea noastra smerita, dar fierbinte, este ca fiecare Craciun pe care il sarbatoriti sa fie plin de un dor, dragoste si bun venit mai intens la Pruncul Isus care a venit pe lume pentru a ne mantui.

Scopul principal al Intruparii, Nasterii, Vietii, Patimilor, Mortii si Invierii lui Isus este mantuirea noastra vesnica.

Prin urmare, depinde de fiecare dintre noi in mod individual sa facem un efort concertat pentru a pregati pentru Craciun ziua de nastere a Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos. Cum putem face acest lucru?

Moduri de a se pregati pentru Craciun

Vom oferi pasi scurti, concreti si practici pe care ii putem face pentru ca Isus sa se nasca nu numai in grajdul Betleemului, ci si in adancul inimii voastre.

  1. Curatati hambarul din inima voastra.

Adventul, un timp de pregatire pentru Craciun, este un moment foarte propice pentru a ne curata inima, mintea, sufletul si fiinta completa printr-o buna Spovedanie Sacramentala. Chiar si cu doar cateva zile de Advent, este inca o modalitate foarte buna de a pregati pentru Domnul.

Pacatul este frumusetea launtrica a sufletului nostru; o buna spovedanie sacramentala matura murdaria si ne curateste.

  1. Cauta tacerea.

Straduiti-va sa cultivati o inima tacuta si colectata. Incercati sa evitati toate zgomotele inutile. Cand avem momente de reculegere este momentul in care Duhul Sfant al lui Dumnezeu ne poate vorbi, ne poate da anumite lumini sau puncte de vedere si ne poate trimite inspiratii ceresti.

Intr-o lume plina de atat de mult zgomot ai putea numi-o chiar poluare fonica, avem nevoie de mai multa liniste.

Fericitul Papa Paul al VI-lea intr-una din reflectiile sale pentru perioada Craciunului spune ca Sfanta Familie s-a rugat, a lucrat si a multumit tacerii. Atunci ar trebui sa o facem si noi.

  1. Rugaciune mai frecventa si mai fierbinte.

Sfantul Pavel declara ca trebuie sa ne rugam constant si sa multumim lui Dumnezeu in inimile noastre. Isus a spus, de asemenea, ca este necesar sa ne rugam intotdeauna fara a pierde speranta.

Cu toate acestea, oferirea de rugaciuni si frecvente este si mai necesara atat in perioadele puternice ale Adventului Craciunului.

  1. Un colind de Craciun.

Pentru a seta scena pentru un Craciun fructuos, vizionarea unuia sau a doua filme bune poate fi extrem de benefica.

Unul dintre cei mai buni clasici este un film care provine dintr-un roman scris de marele romancier englez Charles Dickens, Un colind de Craciun.

  1. – Gasiti bucuria mai mult in a da decat in a avea

Mesajul esential al unui colind de Craciun este ca adevarata bucurie nu poate fi atinsa decat in masura in care invatam arta de a darui liber, generos si continuu celorlalti.

  1. – Traieste Liturghia in viata ta

Deci, cand te apropii sa primesti Sfanta Impartasanie cu o inima curata si iubitoare, Isus se naste in inima ta. Sufletul vostru devine o adevarata Casa a Painii Betleemului.

De aceea, incercati sa participati la Sfanta Liturghie de cat mai multe ori posibil si permiteti-I lui Isus sa se nasca in inima voastra in primirea vrednica a Sfintei Impartasanie.

Craciunul nu este doar despre decorarea casei, cadouri pentru barbati, femei sau copii (desi sunt mult asteptate)… Craciunul este si despre pace interioara, iubire pentru semeni si pentru tine insuti.