Cu acele panouri solare acm va puteti bucura de energia verde si de facturi mult mai mici!

Posibilitatea de a avea fiecare in propriile locuinte energie electrica nelimitata, reprezinta unul dintre cele mai importante lucruri care ni s-au intamplat pana in prezent. Tehnologia a avut in special in ultimul secol, o evolutie extrem de mare, in prezent avand posibilitatea de a duce o viata mult mai simpla si mai confortabila, iar electricitatea are un aport foarte important.

 

Exista o multime de posibilitati in ceea ce priveste obtinerea curentului electric, iar in special in ultimele cateva decenii, suntem din ce in ce mai incujarati sa utilizam energia verde. Aceasta energie este recomandata atat in utilizarea sa fie pentru propriile locuinte, deci achizitia pe cont propriu a unei instalatii cu panouri solare, fie in ceea ce priveste companiile care se ocupa cu furnizarea energiei electrice catre populatie.

 

Cea mai veche si utilizata modalitate prin care se obtine energia electrica, are la baza arderea combustibililor fosili. Pe cat de eficienta este aceasta metoda din punctul de vedere al cantitatii de curent electric obtinut, pe atat este de daunatoare pentru mediul inconjurator. In momentul sunt arsi comburtibili fosili, se elibereaza in atmosfera o cantitate extrem de mare de substante care sunt extrem de poluante. Astfel, atat sanatatea noastra a oamenilor este afectata in mod direct, cat si natura in sine va avea de suferit, iar acest lucru se poate observa in schimbarea drastica a climatului din ultimii ani.

 

Panourile solare reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati prin care putem obtine energie electrica, energie ce se obtine pe o cale 100% naturala. Energia obtinuta prin intermediul soarelui reprezinta doar o parte din solutiile in ceea ce priveste denumierea generala de “energie verde”, existand si posibilitatea de a obtine electricitate prin intermediul vantului adica energia eoliana, fie prin intermediul apei cu ajutorul barajelor de acumulare.

 

Cum este destul de greu sa putem instala in propria curte turbine pentru energia eoliana, ori baraje de acumulare, cea mai simpla si mai buna modalitate pentru obtinerea energiei electrice pe cale naturala, consta in acele panouri solare fotovoltaice.

 

In prezent, panourile solare fotovoltaice au devenit din ce in ce mai accesibile si mai performante din toate punctele de vedere. Baza pentru aceasta minune tehnologica a fost pusa practic in anul 1839, moment in care a fost descoperit acel efect fotovoltaic de catre Alexandre Edmond Becquerel. Ce este efectul fotovoltaic? Este acel efect prin care se poate obtine energie electrica din razele solare. De asemenea, prima celula de panou solar a fost inventata in anul 1941 de catre inventatorul Russel Ohl, iar ceva ani mai tarziu, mai exact in 1954 in laboratoarele Bell, a fost realizat primul panou solar comercial. Practic, putem spune ca aceasta tehnologie a inceput sa prinda contur inca de acum aproape 7 decenii.

 

Daca va numarati printre acele persoane care doresc sa schimbe ceva si care sunt in cautarea celor mai bune si eficiente solutii in ceea ce priveste panourile solare fotovoltaice, atunci trebuie sa luati legatura cu cei de la Voltech.ro. Accesand site-ul lor veti putea descoperii o gama extrem de variata de panouri solare fotovoltaice, precum si o multime de echipamente si accesorii aferente acestora. Raportul calitate/pret oferite de catre cei de la Voltech.ro este unul foarte avantajos, indiferent ca veti opta pentru panouri solare acm sau orice alt tip de produs disponibil pe site.

 

Panourile solare vin la pachet cu multiple beneficii pentru mediu datorita energiei lor verzi si lipsei de emisii in timpul functionarii.

 

  • Reducereaenergiei pe care o folosim din retea – asa cum este si firesc, energia solara nu functioneaza noaptea, implicit nici panourile solare nu ajuta in aceasta perioada, asa ca pentru cei care nu au baterii solare instalate, trebuie sa fie conectati la reteaua nationala daca nu au suficienta energie pentru a rula casa dupa lasarea intunericului. Cu toate acestea, se reduce in continuare masiv dependenta lor de reteaua nationala, astfel fiind realizate economii destul de importante.

 

  • Nu exista emisii de gaze -datorita faptului ca energia solara se bazeaza in totalitate pe colectarea energiei de la soare si transformarea ei in energie electrica pentru a fi folosita la noi acasa, utilizarea acesteia inseamna ca nu produceti gaze cu efect de sera, ceea ce inseamna si ca nu veti contribui la incalzirea globala.

 

  • Energia solara este practic energie regenerabila – energia solara este o forma de energie regenerabila. Acest lucru inseamna ca exista o multime de lucruri de parcurs, deoarece este o sursa de energie care nu se va epuiza in urmatoarele miliarde de ani. Combustibilii fosili sunt o sursa finita de energie si cu care deterioram planeta atunci cand o exploatam. Bazandu-va pe panourile solare, va puteti bucura de ogospodarie mai putin poluanta.

 

  • Panourile solare au o durata mare de viata -metodele conventionale a energiei electrice necesita de obicei o inlocuire si o intretinere relativ regulata, ceea ce poate provoca o multime de deseuri neprietenoase din punct de vedere al mediului, precum si cresterea nevoii de fabricare a mai multor unitati. Panourile solare pot avea o durata de viata chiar si de 5 decenii, deci nu ar trebui sa le inlocuiti mult timp, iar intretinerea este una foarte lejera.

 

Pamantul este practic casa noastra de milioane de ani si tocmai de aceea trebuie sa pastram aceasta planeta cat mai sanatoasa din toate punctele de vedere. Folosindu-ne cat mai mult de energia solara putem scadea nivelul de poluare, nivel care a crescut extrem de mult in special in ultimele decenii, o data cu evolutia extrem de rapida a tehnologiei din toate domeniile.