Cu ce substante interactioneaza ceaiul verde

Cu ce substante interactioneaza ceaiul verde

Cu toate ca ceaiul verde are destul de multe avantaje, acesta interactioneaza cu urmatoarele substante:

Amfetamina – Medicamentele stimulente, cum ar fi amfetamina, sunt menite sa accelereze sistemul nervos. Accelerand sistemul nervos, bataile inimii pot fi mult mai dese si poti devenii usor irascibil. Cofeina din ceaiul verde poate accelera aceasta senzatie si poate contribui la probleme mult mai grave, cum ar fi cresterea tensiunii arteriale si cresterea exagerata a batailor inimii. Este bine de stiut ca trebuie sa evitati medicamentele stimulente impreuna cu ceaiul verde sau alta sursa de cofeina.

Antibioticele – Corpul vrea sa rapuna cofeina prezenta in corp datorita ceaiului verde, iar anumite antibiotice pot stopa acest proces important care are loc in corp. Combinand aceste doua substante, puteti avea efecte secundare cum ar fi:

  • nervozitate
  • dureri de cap
  • cresterea ritmului cardiac

Din fericire, nu toate antibioticele au acest efect negativ asupra cofeinei, dar pentru a evita orice complicatii, este bine sa nu combinati aceste doua substante.

Anticonceptionalele – Organismul descompune cofeina din ceaiul verde pentru a scapa de ea, insa anticonceptionalele pot incetini procesul de descompunere ceea ce poate duce la efecte secundare grave cum sunt cele de mai sus.

Medicamentele impotriva depresiei – Anumite medicamente folosite pentru depresie stimuleaza corpul, ceea ce face si cofeina din ceaiul verde. Combinand aceste doua substante se poate ajunge la senzatie de agitatie, nervozitate, si cresterea ritmului cardiac.

Nicotina – Nicotina este un stimulent destul de mare al sistemului nervos, ceea ce intra in conflict cu ceaiul verdea, care face acelasi lucru dar la o scara mai mica, insa combinand aceste doua substante, riscati sa simtiti anumite simptome neplacute.

Medicamentatia pentru diabet – Din cauza cofeinei din ceaiul verde, zaharul din sange poate creste in urma consumarii acestua, in timp ce medicamentele pentru cei care sufera de diabet, sunt menite sa scada nivelul zaharului din sange. In cazul in care consumati ceai verde si luati si medicamente impotriva diabetului, monitorizati indeaproape nivelul zaharului din sange.