Cum cumparam o masina second hand ?

Cum cumparam o masina second hand ?

Sursa articol: tractari auto.

Decizia de a cumpara o masina second-hand este o practica care implica aproape 5.000 de oameni in fiecare zi in Italia. Daca sunteti pe cale sa cumparati si nu stiti cum sa va mutati, in acest articol voi incerca sa va sugerez procedura de achizitie a unei masini second hand ca persoana fizica.

La noi, transferurile de proprietate intre persoane fizice reprezinta majoritatea vanzarilor, motivele pot fi diferite dar, probabil, cel care afecteaza cel mai mult aceasta alegere este cautarea economiilor. De aceea vrei sa cumperi o masina de la proprietar: in acest fel elimini trecerea vanzatorului profesionist.

Trebuie sa te descurci pe cont propriu. Cand decizi sa schimbi masina si sa incepi sa cauti informatii, daca nu esti practic, exista riscul de confuzie. Te vei trezi cu dificultati printr-o serie de oferte si reclame neomogene care iti vor complica alegerea. Cum se face?

Unde sa cauti masina potrivita ca persoana fizica

Ai identificat deja principalele caracteristici pe care trebuie sa le aiba masina second-hand pe care o doresti si o cauti pe cea care te convinge sa o cumperi, unde o poti gasi?

Fara indoiala ca canalele directe sunt cele mai simple. Raspandeste cuvantul printre prietenii tai, intreaba-ti mecanicul, spune-le colegilor tai. Nu este neobisnuit ca cineva dintre cunoscutii tai sa schimbe masina, dar nu stie ca o cauti.

Apoi consultati cele mai bune site-uri de anunturi de masini second hand. Pe langa cautarea pentru marca si modelul masinii pe care le-ati dori, printre selectiile care va permit sa restrangeti cautarea, majoritatea portalurilor va raporteaza doar reclame private.

Este posibil sa intalniti reclame postate de persoane private false. Sunt oferite de persoane care comercializeaza masini fara a avea un numar de TVA. Unii o fac ca a doua slujba pentru a-si suplimenta salariul, altii sunt adevarati agenti de vanzari fara reguli.
Cumpararea de la acesti indivizi poate fi riscanta

Care sunt procedurile de achizitie pentru o masina uzata ca persoana fizica? Multe simple. Cand ati identificat ceea ce va intereseaza, una dintre primele verificari pe care le puteti face este sa cautati pe Google numarul de telefon din anunt.

Daca vanzatorul a postat alte solutii, rezultatul va dezvalui ca aveti de-a face cu un privat fals. Daca ati identificat masina rasfoind notificarile portalului Subito.it din partea de jos a paginii, dupa descrierea vehiculului, veti gasi referintele vanzatorului.

Pe langa numarul de telefon, puteti vedea cat timp si-a creat profilul si cate anunturi a postat de la acea data. Daca vindeti un numar mare de masini, este probabil sa fie o persoana fizica falsa.

Cu procedura de cumparare a unei masini second hand ca persoana fizica, puteti economisi bani, dar aveti grija de ceea ce pare a fi afacerea secolului. De multe ori, in spatele pretului prea mic se ascunde o masina cu kilometri descarcati sau cu vreun defect invizibil.

Cu cat sunt mai putine schimbari de proprietar, cu atat sunt mai mari sansele de a cumpara unul fiabil folosit. Daca puteti cumpara masina de la cineva care a cumparat-o noua, puteti intreba la ce foloseste, daca va deplasati in oras sau faceti drumuri lungi pe autostrada, daca a efectuat intretinere regulata si cand a fost intretinuta ultima data.

 

Citeste si Cumpararea unui masini second hand.