Cum trebuie sa alegi anvelopele off road cele mai potrivite?

Cum trebuie sa alegi anvelopele off road cele mai potrivite?

Atunci cand esti in cautarea unor anvelope off road pret bun  trebuie sa ti cand de cateva aspecte esentiale, dintre care tractiunea ocupa un loc decisiv. Tractiunea anvelopelor de off road reprezinta un aspect foarte important. Aceasta este influentata de conditiile de teren si de temperatura care pot varia foarte mult. O masina nu poate avea aceeasi tractiune daca merge pe nisip fierbinte, zapada sau un drum pietros sau nisipos. Atunci cand terenul este prea fierbinte anvelopa poate fi usor distrusa din cauza presiunii aerului daca daca suprafata este prea rece cauciucul devine rigid si se poate crapa.

Tractiunea este foarte importanta pentru a mentine ritmul masinii. Daca vreti sa urcati o panta abrupta si nu aveti o tractiune bune veti intelege foarte bine acest aspect. Anvelopele sunt cele care mentin o aderenta corespunzatoare si un plus de siguranta in deplasare. 

Aceste anvelope off road apar sub mai multe modele si se diferentiaza prin caracteristici diferite. Unele au peretele lateral mai subtire, sunt mai moi si au o rezistenta redusa. Peretii laterali mai subtiri inseamna o greutate scazuta iar cei mai grosi sustin o greutate mai mare. Pentru a se mentine o tractiune foarte buna modul de degajare al apei, noroiului si ghetii joaca un rol extrem de important. Trebuie sa conferi o importanta aparte si modului in care este distribuita greutatea anvelopei. 

Daca conduci pentru un drum acoperit cu zapada, noroi sau nisip anvelopa este fortata sa distribuie greutatea vehiculului pe o suprafata cat mai mare. 

In ceea ce privesc masinile off-road, tractiunea reprezinta aderenta la o suprafata stancoasa, nisipoasa, noroioasa sau inzapezita. In acest context, anvelopele reprezinta o achizitie extrem de importanta pe care o poti face pentru autovehiculul propriu. 

Daca ai o masina de teren si esti un mare iubitor de adrenalina nimic nu te poate opri sa traiesti experiente unice zi de zi. Dar pentru a nu-ti pune viata in pericol atunci cand vrei sa te aventurezi in afara drumului este nevoie sa iti echipezi corect masina. Alege seturile de anvelope off road de la Autolucas si bucura-te de calitate. 

Aici gasesti o diversitate de anvelope special create pentru toate terenurile. In functie de drumurile unde obisnuiesti sa conduci masina unul dintre aceste tipuri ti se vor potrivi perfect. Pentru mai multe detalii acceseaza imediat site-ul online www.autolucas.ro si achizitioneaza produsul care raspunde foarte bine cerintelor si exigentelor proprii.