De ce este importanta Social Media pentru  magazinele online?

De ce este importanta Social Media pentru magazinele online?

Sunt multe lucruri care conteaza si se imbina atunci cand vine vorba despre un magazin online. Dar cel mai esential este ca ai nevoie de o strategie de marketing prin care sa atragi in permanenta noi clienti si sa iti faci brand-ul cunoscut.

realizare site

Social Media este o platforma care aduna zeci de mii de oameni de pretutindeni care se gasesc in grupuri sau pe pagini individuale. Acesti oameni se pot conecta cu afacerea ta si sa achizitioneze atunci cand gasesc ceva de interes. Incluzand Social Media in strategia ta de marketing, care este o componenta importanta in procesul de creare magazin online vei avea parte de mai multe beneficii precum:

Vizibilitate mai mare

Avand in vedere ca platformele de Social Media sunt foarte populare si frecventate de mii de oameni, va fi mai usor sa ii anunti ca a fost lansat un nou magazin. Vei putea sa le faci cunoscute promotiile tale, vei putea interactiona mai usor cu oamenii si vei putea rezolva in timp real situatii de oriunde.

Vei obtine trafic gratuit pentru site-ul tau

Spre deosebire de alte directoare, precum blog-uri, presa, forumuri si alte surse care genereaza trafic, pe Social Media vei putea obtine totul in mod gratuit. Nu va fi necesar sa platesti nimic pentru a fi mentionat deoarece oamenii o vor face instantaneu de fiecare data cand fac o recomandare sau scriu o recenzie.

O clasare mai buna in motoarele de cautare

Chiar daca ai implementat o strategie SEO in procesul de creare magazin online, prin directionarea utilizatorilor de pe retelele de socializare catre site-ul tau vei putea castiga mai mult trafic. Fiecare accesare a site-ului tau va conta intrucat poate oricand sa se transforme intr-o vanzare.

O administrare mai usoara a brand-ului

Social Media iti permite sa comunici direct cu clientii tai, fara sa existe un timp de asteptare. Vei putea sa construiesti o imagine mult mai buna in ochii lor si vei putea face cunoscuta misiunea ta mult mai simplu. Se va crea o conexiune mai puternica intre magazinul tau si client dar si intre clientii tai. Astfel, vei spori valoarea brand-ului tau si oamenii vor sti ca au pe cine sa se bazeze atunci doresc sa afle mai multe informatii.

Transparenta

Toata lumea va putea vedea cat de popular este brand-ul tau si cat de mult interes acorzi fiecarui aspect. Oamenii care interactioneaza cu magazinul tau vor putea sa citeasca recenziile altor clienti, capatand incredere si dorind la randul lor sa incerce serviciile si produsele oferite.

Gazduire gratuita

Vei putea posta in permanenta poze cu produsele tale, videoclipuri in care le arati clientilor tai cum pot beneficia de avantajele produselor tale mai bine, vor putea fi directionati catre articolele de blog proaspat create si vor putea afla rapid despre promotiile tale. Interactiunea cu fanii de pe retelele de socializare este fantastica, asadar, atunci cand incepi procesul de creare magazin online include si o pagina de social media. Te va ajuta enorm sa obtii vizibilitatea mult dorita.

Continutul publicat va fi disponibil pe termen lung si nimeni nu va putea sterge nimic, exceptand administratorii paginii respective.

Si, nu in cele din urma vei castiga bani

Toate aceste interactiuni, trafic catre site, anunturi si continut publicat vor putea fi valorificate si convertite in bani. Retelele de socializare iti ofera posibilitatea de a-ti promova magazinul online si sa iti creezi pagini speciale pentru business.

Iti recomandam totusi sa iti faci un magazin online extern si sa promovezi pe retelele de socializare intrucat aici esti doar chirias si nu proprietar. Sunt numeroase avantaje aduse prin creare magazin online iar daca te-ai decis ca acesta este anul tau atunci trebuie sa incepi sa lucrezi la a-ti materializa ideea chiar de acum.