ISO 9001 sau recunoasterea calitatii produselor si serviciilor

ISO 9001 sau recunoasterea calitatii produselor si serviciilor

Pana sa gaseasca produsele de calitate de care are nevoie, orice consumator mai este si pacalit. Acceasi prajitura poate avea gusturi diferite de la o cofetarie la alta, fiindca una respecta reteta, in timp ce alta o face mult mai economica.

Putin unt si ciocolata adevarata intr-o prajitura fac minuni si nu se compara cu margarina sau cu cateva linguri de ulei si cacao.

In cofetaria care isi respecta clientii frisca are gust divin, autentic, in timp ce in cea care cauta doar sa incaseze bani cu investitii minime va avea un gust artificial si va fi indepartata de pe prajitura.

ISO 9001 ajuta clientii de la inceput sa diferentieze  un furnizor onest de servicii si de produse de unul necinstit si egoist.

Exemplele pot continua cu producatorii de incaltaminte. Fiecare persoana are nevoie de sandale, de pantofi, de ghete si de cizme, dar si de papuci.

E riscant sa ii cumpere de oriunde si cand ploua de toarna cu galeata, talpa sa ramana in apa si picioarele sa se ude. Nimeni nu doreste sa cumpere pantofi de unica folosinta, ci oamenii isi doresc incaltaminte eleganta si practica, avand o durata mare de viata. Confortul piciorului determina calitatea mersului. Cand pantofii strang, in ei intra apa si gerul, picioarele sunt afectate si mersul devine mai greoi.

Este suficient ca inainte de a plasa o comanda pe site-ul producatorului, cumparatorul sa caute certificarea iso 9001, cea mai importanta din categoria certificarilor iso 9000 si daca documentul exista afisat pe site inseamna ca produsele respective merita sa fie cumparate.

Societatile si firmele de orice tip care demonstreaza capacitatea de a oferi servicii si produse de calitate premium pot participa la licitatii publice pentru obtinerea unor lucrari finantate cu fonduri mari de catre stat sau de Uniunea Europeana.

Certificarea nu se elibereaza fara verificarea prealabila a furnizorului de servicii si produse si a calitatii acestora.

In prezent, chiar si vestitul si importantul certificat iso 9001 poate fi solicitat la jumatate de pret pana la jumatatea lunii martie a acestui an.

Orice tip de certificare costa cu 50% mai putin, prin urmare pot fi combinate util mai multe tipuri de certificari ca standardele cerute de cumparatori, de colaboratori si de parteneri sa fie indeplinite.

Calitatea produselor trebuie sa fie insotita de:

  1. Economii de resurse. Risipa este cea care imputineaza beneficiile obtinute cu mari eforturi, in plus duce la consumul nejustificat de mare de materii prime care sunt epuizabile in timp.
  2. Grija fata de mediu. O fabrica de pantofi nu are voie ca in numele incaltamintei de calitate pe care o produce sa otraveasca aerul sau apele din vecinatate. Managerul sau patronul este obligat sa gandeasca strategii de diminuare a poluarii, daca se poate pana la anularea acesteia.
  3. Confidentialitatea si securizarea informatiei. Oamenii schimba intre ei informatii, fiindca nu poate decurge colaborearea dintre ei fara aceste date personale. De exemplu, un magazin online nu poate livra produse cumparatorilor, daca acestia nu indica: adresa, numarul de telefon. In calitate de furnizor de produse, magazinul care colecteaza date personale de la diferiti clienti trebuie sa securizeze pagina, astfel incat o terta persoana, rau intentionata sa nu poata folosi acele date in interes personal. Securizarea intregului site se impune si in cazul in care plata cumparaturilor se face si online, cu cardul. Daca pe pagina online a magazinului X, 3 clienti s-au trezit cu cardurile goale dupa efectuarea unor plati, acesti clienti sunt pierduti pentru totdeauna, fiindca intamplarea este traumatizanta si nu poate fi uitata.

Cum se poate convinge un om de afaceri de urmatoarele aspecte care definesc activitatea firmei prezentate mai sus?

  1. Analizand atent beneficiile pe care le ofera certificarile Iso pentru a intelege rolul important al specialistilor care sunt alaturi de solicitanti in intreaga etapa a certificarii.
  2. Sunand la numerele de telefon afisate pe site pentru a se convinge de pretul mic al certificarilor si de amabilitatea personalului. Exista si formular online de solicitare, dar si adrese de e-mail la care se pot pune intrebari si se pot face solicitari.
  3. Solicitand certificarile si punand la dispozitia profesionistilor firmei actele necesare.

Aceste etape fiind parcurse se va vedea cat de usor si rapid se obtin certificarile iso.

Firma care emite certificarile nu este o firma oarecare care acum a iesit pe piata, ci isi desfasoara activitatea de peste un deceniu si in tot acest timp a strans mii de clienti si mii de certificari in palmares, iar in portofoliul ei se afla hoteluri de lux din statiunile montane, edituri prestigioase, posturi TV care inregistreaza maxima audienta, producatori de lenjerie de calitate premium.

Pe internet, clientii au numai cuvinte de lauda la adresa acestei firme si la adresa profesionistilor care isi fac datoria pe deplin cu zambetul pe buze.

Cei care au nevoie de consultanta este suficient sa completeze un formular in care sa specifice datele firmei si domeniul de activitate.

Procesul certificarii este facilitat de asistenta oferita de specialistii firmei, preturile sunt reduse la jumatate, birocratia simplificata si ea, iar succesul economic garantat. Prin urmare, nu trebuie sa existe nicio rezerva in solicitarea acestor certificari care aduc atat de multe beneficii posesorilor lor.

Certificarile iso pot fi adevarate certificate de nastere ale unor companii care vor urca treapta cu treapta piscurile succesului gratie standardelor de calitate prevazute si agreate in toata lumea.

Calitatea primeaza in toate domeniile de activitate umana si prezenta ei in serviciile solicitate si in produsele cumparate asigura calitatea vietii in care investim toti.