Obține o inițiere în domeniul contabilității cu Profa de Conta!

Obține o inițiere în domeniul contabilității cu Profa de Conta!

Dacă te afli în postura de antreprenor care dirijează activitatea unei companii, este important să fii la curent cu câteva dintre noțiunile contabile de bază. Chiar dacă deja colaborezi cu un contabil, stăpânirea domeniului te va ajuta să înțelegi de ce sunt necesare anumite proceduri, cum poți evita sancțiuni dure și, totodată, care sunt metodele prin care poți să îți maximizezi profitul prin optimizare fiscală și de ce este importantă efectuarea constantă a dovezii tuturor plăților. Află ce sunt documentele justificative și de ce sunt acestea atât de importante pentru funcționarea optimă a unei companii de la Profa de Conta!

Ce sunt documentele justificative?

Un concept foarte utilizat în procedura contabilă, aceste documente sunt dovezi ale activității fiscale deprinse într-un anumit interval de timp. Mai exact, intră în categoria documentelor justificative tot ceea ce înseamnă facturi emise; facturi de cumpărare; deconturile de cheltuieli în care se regăsesc înregistrate toate bonurile fiscale; ordinele de deplasare internă sau externă; chitanțe; extrase de cont in lei si valuta; statele de plata etc.

Cu toate acestea, pentru ca un document să poată fi considerat justificativ, trebuie să îndeplinească anumite condiții cu privire la conținut. Așadar, trebuie să cuprindă denumirea documentului; numele și prenumele juridice; numărul documentului și data întocmirii; menționarea părților vizate; conținutul operațiunii economico-financiare plus temeiul legal în baza căruia aceasta este efectuată, dacă este cazul; datele cantitative și valorice aferente acesteia, precum și numele și prenumele, dar și semnăturile persoanelor care răspund de efectuarea operațiunii economico-financiare.

Contorizarea eficientă a acestora este importantă mai ales prin prisma faptului că ajută la menținerea unei evidențe clare asupra balanței de verificare contabile lunare prin realizarea unor rapoarte specifice de activitate.

Înscrie-te la un curs de contabilitate pentru începători

Fie că te găsești în imposibilitatea de a înțelege tot ceea ce expertul tău contabil vrea să îți transmită, fie că vrei să îți îmbunătățești aria de cunoștințe contabile pentru a putea implementa o abordare fiscală mai potrivită pentru afacerea ta, cursurile Profa de Conta te așteaptă pentru a-și oferi toate informațiile de care ai nevoie. Nu doar că vei înțelege importanța majoră pe care o are contabilitatea pentru reușita firmei tale, dar vei reuși și să însușești anumite informații care ți-ar putea lărgi orizontul de oportunități. De ce este nevoie de atât de multă atenție în contorizarea documentelor, care este importanța taxelor, cum ajungi la o optimizare mai bună sau de ce ai atins un anumit nivel al profitului în luna anterioară – vei afla răspunsuri la toate aceste întrebări, ceea ce îți va oferi un avantaj real pe termen lung.

Înțelege mai bine contabilitatea și învață să o folosești în avantajul tău cu Profa de Conta!