Tranhumanta periculoasa inlocuita de transport animale la standarde inalte

Multa vreme tranhumanta a fost considerata un factor civilizator, fiindca pastorii deceau in desaga lor carti valoroase dintr-o regiune in alta, traditii si obiceiuri si mai ales povesti despre locuri si oameni.

In trecut ritmul vietii era insa altul, masinile erau rare si se circula preventiv. Acum, cand o turma de oi strabate sute de kilometri este foarte posibil sa se intample vreo nenorocire, cum sunt cele prezentate la stiri:

-ciobanii au scapat turma pe autostrada si un vitezoman a intrat in plin, fiindca nu a observat la timp ce se intampla.

-expressul sau acceleratul a decimat turma care a ocolit autostrada, fiindca pastorii ramasesera in urma.

Multe pericole apar in sutele de kilometri pe care trebuie sa ii parcurga turmele de la munta, la ferma de la ses, sa se pregateasca de iernat.

Esti proprietarul responsabil al unei imense turme de oi? Te felicit ca duci mai departe o ocupatie milenara si vreau sa stii ca atat statul (sub forma subventiei pe care ti-o acorda), cat si intreprinzatorii care au pus la punct transport animale intern si extern la standarde inalte iti sunt alaturi, usurandu-ti sarcina.

Livestocktransport.ro isi desfasoara activitatea in tara noastra din anul 2010, avand o vechime de 10 ani si activitatea acestui transportator de animale vii pe distante mari este evaluata la superlativ de catre beneficiari.

In cei 10 ani de activitate s-au perfectionat in acest transport pretentios si au inteles exact ce trebuie facut ca numarul animalelor vii suite in autotren si semiremorca sa fie egal cu numarul celor care ajung si coboara vii din mijloacele de transport la destinatie.

Oricat ar fi de numeroasa turma ta, ea poate fi adusa intr-un singur transport, fiindca firma dispune de 13 autotractoare si 13 semiremorci. Spatiul din masina este compartimentat astfel incat nici un animal sa nu fie lovit de cele din vecinatate si sa aiba spatiu suficient sa se miste si sa respire.

Transportul este autorizat de catre medicul veterinar, prin urmare confortul animalelor este asigurat.

Mi-e mila de animalele pe care le vad vara cu blana grea pe ele, circuland prin tot soarele, sa ajunga la destinatie. Le privesc atent si ma intreb cate vor pieri pe drum de extenuare.

Cu siguranta ca animalele mai slabe sau mai batrane, care au diferite boli nu vor rezista si vor muri pe drum.

Am vazut insa si transporturi ilegale ale animalelor efectuate in camioane supraincarcate si sentimentele au fost aceleasi.  Aveam impresia ca animalele se vor sufoca reciproc si ma temeam sa nu moara chiar sub ochii mei. Firma prezentata de mine mai sus procedeaza insa ca la carte, de aceea are zero mortalitati in timpul transportului de animale vii. Iata ce masuri preventive ia aceasta firma in favoarea clientilor:

  1. Control veterinar amanuntit inainte de imbarcare. Toate animalele care nu sunt sanatoase pe deplin nu sunt urcate in camioane. Niciodata firma de mai sus nu urca nimalele la intamplare in autotrenuri si in remorci, fiindca in cazul unei boli contagioase se pot contamina si celelalte.
  2. Adaparea si hranirea animalelor inainte de plecarea in cursa. Animalele infometate nu ar putea face fata caldurii sau gerului si stresului din trafic.

Nu se poate opri pentru hranirea animalelor sau adaparea lor, dar este bine ca acestea sa plece satule in cursa.

  1. Soferi experimentati care conduc atent, astfel incat animalele sa nu aiba de suferit din cauza excesului de viteza sau a franarii bruste.

In anumite conditii, cand transportul este international si se realizeaza la mii de kilometri, soferii empatici opresc din cand in cand sa verifice starea de sanatate a animalelor.

  1. Urcarea in masini se face cu blandete si mult tact ca animalele sa nu simta nicio amenintare.
  2. Masinile sunt in perfecta stare de functionare, nu scot fum si nu raman in pana. Va dati seama cat de neplacut ar fi ca oile, vacile sau porcinele sa fie transbordate dintr-un mijloc de transport in altul.

Nu mai sta pe ganduri si nu mai astepta ca oile tale sa faca o saptamana pe drum din munti, pana la ferma de la ses! Ciobanii vor obosi si in plus ii expui pericolelor de a fi atacati de salbaticiuni, iar oile bolnave si batrane nu vor putea sa tina pasul.

Poate ca nu stiai ca exista si aceasta solutie prin care sa iti aduci firma acasa repede si bine, de aceea te informez sa profiti de experienta acestor specialisti si de oportunitatea pe care o ofera.

Suna acum si puneti impreuna lucrurile la punct ca totul sa fie bine si sa iti protejezi si animalele si lucratorii!

Multi fermieri colaboreaza cu firma de transportatori de animale vii si sunt foarte multumiti. Ei apreciaza atat conditiile de transport, cat si preturile accesibile percepute de furnizorul de servicii.

Transhumanta a devenit extrem de periculoasa din cauza masinilor care au devenit tot mai numeroase si a vitezei mari cu care se circula.

In plus, sa nu uitam ca ursii au inceput sa coboare din munti pana in centrul oraselor alpine si pot ataca.

Vremurile moderne impun transportul animalelor vii cu masinile potrivite, de catre soferi familiarizati cu acest tip de transport.

Gratie acestui transportator, fermierii romani pot sa isi vanda animalele vii la export, iar in acest mod sa obtina venituri mai mari care sa reflecte munca grea din agricultura.

Viata crescatorilor de animale si a pastorilor este mult mai usoara prin asigurarea transportului animalelor vii la sute de kilometri.

Sunteti la un click distanta de transportul decent al turmei din munte la ferma in care vor ierna oile.